Bisikleti ile Japonya'dan Trabzon'a geldi

Farklı coğrafyaları tanımak için bisikleti ile Japonya'dan yola çıkan 19 yaşındaki üniversiteli genç, Trabzon'a geldi. Gezisini İstanbul'da tamamlayacağını ifade eden Japon Nakagawa Youhei, 13 bin 500 kilometre mesafe katetmiş olacağını söyledi.Amacının d

Bisikleti ile Japonya'dan Trabzon'a geldi

Farklı coğrafyaları tanımak için bisikleti ile Japonya'dan yola çıkan 19 yaşındaki üniversiteli genç, Trabzon'a geldi. Gezisini İstanbul'da tamamlayacağını ifade eden Japon Nakagawa Youhei, 13 bin 500 kilometre mesafe katetmiş olacağını söyledi.

Amacının dünya turu olmadığını söyleyen Nakagawa Youhei (19), ailesinden izin alarak böyle bir şeyi gerçekleştirmek istediğini belirtti. Babasının dağcılıkla uğraştığını ve bir ağabeyinin de yıllar önce buna benzer bir şekilde değişik ülkeleri gezdiğini belirten Youhei, "Ailem en başta karşı çıktılar. Ancak zamanla bana anlayış gösterip beni kırmadılar." dedi. Seneye mezun olup mühendis olacağını söyleyen Youhei, "Herkesin yaptığı gibi bende okulumu bitirip işe başlayacağım. Fakat mezun olup işe başlamadan önce dünyayı, değişik coğrafyaları ve kültürleri tanıma isteğim oldu. Okulumu bir yıl dondurtup bu geziyi gerçekleştirmeyi kararlaştırdım, pişmanlık duymuyor, ve farklı kültürler ve insanları tanıma imkanı buluyorum." diye konuştu.

"KORKTUĞUMDA İNSANLARA MERHABA DİYORUM"

Bir çok ülke dolaştığını söyleyen Nakagawa Youhei, bazı zamanlar korktuğunu da ifade ederek, "Korktuğumda insanlara 'merhaba' diyorum ve güvenmek istiyorum. Bu anlamda Türk insanı gerçekten çok cana yakın. Diğer ülkelerde farklı tepkiler aldığım da oldu. Ancak Türk insanı çok kibar ve merhaba deyince samimice merhaba diyorlar." şeklinde konuştu. 9 aydır yollarda olduğunu ve İstanbul'da gezisini tamamlayacağını belirten Youhei, '13 bin 500 kilometre ile gezimi tamamlayacağım. Daha sonra ise Çin'e gidip 2 ay kadar Çince öğrenmek istiyorum. İnsanlarla konuşup Çin halkını da tanımaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler