'Birlik, ahilik değerleri ile ileri taşındı'

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türk toplumunun birlik ve bütünlüğünü, ahilik müessessindeki değerleri ile ileri taşıdığını söyledi.Vali Kızılcık, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ortahisar'da yapılan törende yaptığı konuşmada, ahiliğin ülkenin ö

'Birlik, ahilik değerleri ile ileri taşındı'

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türk toplumunun birlik ve bütünlüğünü, ahilik müessessindeki değerleri ile ileri taşıdığını söyledi.

Vali Kızılcık, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ortahisar'da yapılan törende yaptığı konuşmada, ahiliğin ülkenin önemli bir kültürü olduğunu ifade etti.
 
Ahilik teşkilatının esnafın iş yapması ve örgütlenmesi olarak algılandığını, ancak ahiliğin bir kültür olduğunu anlatan Kızılcık, "Bu kültür o kadar önemlidir ki, dürüstlüğü, çalışkanlığı, kardeşliği bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur. Ahilik teşkilatı millet olmamızı, devlet olmamızı temin ve tesis eden önemli değerlerimizdendir.
 
Bugün bilimsel anlamda başarılı ve başarısız devletler incelendiğinde devletlerin Ahilik teşkilatı gibi bazı müesseselere sahip olmamasının bu konuda etkili olduğunu görüyoruz. Türk toplumu birlik ve bütünlüğünü ahilik müessessindeki değerleri ile ileri taşımıştır." dedi.
 
İnsanın gönlüne hitap edecek temel değerleri ahilik kültürü gözönünde bulundurularak çağın gereklerine adapte etmek gerektiğini dile getirdi.
 
TESOB Başkanı Kara'nın da bir konuşma yaptığı programda daha sonra vatandaşlara ahilik pilavı dağıtıldı. Programa Vali Recep Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel