Bir evdeki yangın 3 eve sıçradı

Trabzon'da, tek katlı ahşap bir evde başlayıp çevredeki yapılara sıçrayan yangında, 3 ev ve bir serender tamamen yandı, bir başka evin de çatısı hasar gördü.  Alınan bilgiye göre, Hayrat ilçesine bağlı Geçitli köyünden geçen bir yolun alt kısmında bulunan

Bir evdeki yangın 3 eve sıçradı

Trabzon'da, tek katlı ahşap bir evde başlayıp çevredeki yapılara sıçrayan yangında, 3 ev ve bir serender tamamen yandı, bir başka evin de çatısı hasar gördü.

 

Alınan bilgiye göre, Hayrat ilçesine bağlı Geçitli köyünden geçen bir yolun alt kısmında bulunan Harun Altıner'e ait tek katlı ahşap evde çıkan ve elektrik kontağından başladığı sanılan yangın, boş olan söz konusu yapının eski ve ahşap olması yüzünden kısa sürede büyüdü.

 

Çevredekilerin müdahalesine rağmen söndürülemeyen yangın, ardından yolun üst kısmında yer alan ve Harun Altıner'in amcasının çocukları olduğu belirtilen Katip, İlyas ve Murat Altıner kardeşlere ait 2 katlı başka bir ahşap yapıya sıçradı.

 

Her iki binanın ahşap olmasının etkisiyle kontrol altına alınamayan bu evdeki yangın da daha sonra Harun Altıner'in bir başka amcasının çocukları olan Cevdet Altıner'e ait tek katlı ayrı bir boş ahşap ev, Ahmet Altıner'e ait ot ve saman konulan yöresel bir yapı olan serender ile Yusuf Altıner'e ait 2 katlı betonarme bir binanın çatısına sirayet etti.

 

Yangına, olay yerine gelen Of, Hayrat, İyidere, Gürpınar, Çaykara ve Trabzon Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü Sürmene İşletme Şefliği'ne ait itfaiye görevlileri ve vatandaşlarca bir arazöz desteğinde müdahale edildi.

    

     -HASTA KADIN SON ANDA KURTARILDI-

    

Yakındaki diğer binalara sıçramadan söndürülen yangın sırasında, 9 kişinin yaşadığı 3 kardeşe ait 2 katlı ahşap binada mahsur kalan yaşlı ve hasta bir kadın ile aynı binanın ahırındaki bir inek, vatandaşlarca, yanmaktan son anda kurtarıldı.

 

Of Kaymakamı ve Hayrat Kaymakam vekili Tuncay Sonel, söndürme çalışmaları sürerken olay yerine gidip incelemelerde bulunarak yapıları zarar gören kişilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sonel, yangında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, binaları zarar görenlere destek olacaklarını belirterek, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere ve köy halkına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel