Bir annenin en zor anı

Samsun'da’da serinlemek için bugün denize giren 50 yaşındaki Hikmet Keleş ile oğlu 12 yaşındaki Furkan Keleş boğulma tehlikesi geçirdi. Akıntıya kapılarak açığa sürüklenen baba ve oğlunu vatandaşlar kurtardı. Oğlunun ve eşinin suda çırpınıp kaybolduğunu g

Bir annenin en zor anı
Samsun'da’da serinlemek için bugün denize giren 50 yaşındaki Hikmet Keleş ile oğlu 12 yaşındaki Furkan Keleş boğulma tehlikesi geçirdi. Akıntıya kapılarak açığa sürüklenen baba ve oğlunu vatandaşlar kurtardı. Oğlunun ve eşinin suda çırpınıp kaybolduğunu gören 47 yaşındaki Mevlüde Keleş büyük panik yaşadı. Bir yandan sudan çıkarılan eşine, bir yandan da duran kalbi çalıştırılan oğluna yardıma koştu.
 
İstanbul'dan tatil için Samsun'daki bir akrabalarının yanına gelen Hikmet ve Mevlüde Keleş çifti ile çocukları Furkan Keleş, bugün Atakum İlçesi sahilinde serinlemek için denize girdi. Eşinin ve oğlunun akıntıya kapılarak suda çırpındığını gören Mevlüde Keleş, yardım istedi. Çevredeki vatandaşlar suya girerek boğulma tehlikesi geçiren baba ve oğlunu kıyıya çıkardı. 
 
ÇOCUĞUN DURAN KALBİNİ BİR DALGIÇ ÇALIŞTIRDI
 
Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri tarafından baba ve oğluna ilk müdahale yapıldı. Kalbi duran Furkan Keleş bir dalgıcın yaptığı kalp masajıyla hayata döndürüldü. Anne kalbi duran oğluna yapılan müdahale sırasında kurtarma ekibine yardımcı olmaya çalıştı. Kalp masajı yapılırken, oğlunun ayaklarını havaya kaldırdı. Oğlunu ambulansa kadar götüren Mevlüde Keleş, daha sonra eşinin yanına koştu. Hikmet Keleş'e sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, eşi de elinden tutup başında bekledi. Baba ve oğlu ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 
 
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi, Deniz Polisi ve Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı arama kurtarma ekipleri, daha sonra bölgede denize giren vatandaşları uyararak akıntı nedeniyle sudan çıkmalarını istedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler