Bir annenin dramı

Giresun’da kanser hastası eşi ve kızının tedavisi için yaptığı borçları ödeyemeyince hapse girdi.Eşini kanser hastalığı nedeniyle iki yıl önce kaybeden, Nurşen K.’nin henüz 10 yaşındaki kızı ise kanserle mücadelesini sürdürüyor. Ancak eşinin ve kızının te

Bir annenin dramı
Giresun’da kanser hastası eşi ve kızının tedavisi için yaptığı borçları ödeyemeyince hapse girdi.

Eşini kanser hastalığı nedeniyle iki yıl önce kaybeden, Nurşen K.’nin henüz 10 yaşındaki kızı ise kanserle mücadelesini sürdürüyor. Ancak eşinin ve kızının tedavisi için yaptığı borçları ödeyemeyince de hapse girdi.

Yaklaşık iki ay Giresun Kapalı Cezaevi’nde yattıktan sonra borçlarını yapılandırarak taksiyle ödeme şartıyla cezaevinden çıkartılan anne Nurşen K. taksitlerini ödemekte de zorlanınca yeniden cezaevi yolu göründü.

Cezaevine götürülmeden önce son kez duygularını ifade eden Nurşen K. “Eşim uzun yıllardır kanser tedavisi görüyordu. Kızımın da aynı dönemde kanser olduğunu öğrendik. Eşim ve kızımın tedavileri için borçlandık. Eşimi ise bir yıl önce kaybettim. Yaklaşık 10 bin TL’lik borcumuzu ödeyemeyince de cezaevine girdim. İki ay cezaevinde kaldım. Sonra borçlarımızı taksitlendirerek ödemek şartıyla cezaevinden çıkartıldım. Ancak ilk taksitim olan 500 TL’yi de ödeyemedim. Verilen süre de doldu. Alacaklı avukat ise ödeyemediğim takdirde tutuklama kararı çıkardı. Yeniden cezaevine çaresiz gideceğim” dedi.

Kanserli kızının ilkokulda öğrencisi ve tek derdinin kızını düşünmek olduğunu ifade eden anne Nurşen K. “Evinde yemek pişirmek için tüpü dahi olmayan birisi olarak 500 TL’yi nasıl ödeyebilirim ? Evimde haşlayacağım patatesi bile komşularımın evine gidiyorum. Ekmek alacak paramız dahi yok. Kanser hastası olan kızıma mı, kanserden kaybettiğim eşime mi yoksa çaresizliğimize mi üzüleceğim bilemiyorum. Hastalıkla yaptığımız borçlar yüzünden 500 TL için yeniden hapse giriyorsam söyleyecek başka da birşey bulamıyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel