Binali Yıldırım : Trabzon Çok Önemli Bir kent

  Trabzon’da  5.si düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık  ve Şehircilik kurultayına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tarihi İpekyolu’nu raylarla hayata geçirileceğini söyledi. Konuşmasında Yıldırım, “ Türkiye ulaşım sektöründe bölgenin en

Binali Yıldırım : Trabzon Çok Önemli Bir kent

  

Trabzon’da  5.si düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık  ve Şehircilik kurultayına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tarihi İpekyolu’nu raylarla hayata geçirileceğini söyledi. Konuşmasında Yıldırım, “ Türkiye ulaşım sektöründe bölgenin en güçlü ülkesi konumunda bu konumunun en büyük sebebi lojistik merkezi olmasından kaynaklanıyor. Avrupa’yı Asya’ya bağlamayan bu muhteşem ülkede yapılan yatırımlar daha ileri bir ülke olmasını sağlıyor.”dedi.

Trabzon’un dünyaya açılan kapı olması için Tren yolunun bu şehirden geçmesi gerektiğinin adlını çizen Bakan Yıldırım, “ Çin’den başlayarak Asya kıtası üzerinden İran’ı da içine alan büyük bir proje ile tarihi İpekyolu’nu hayata geçireceğiz. Bu projenin en önemli ayağı şüphesiz Trabzon dur. Trabzon ulaşımın merkezi haline gelecek bu gelişimi her aşamada tamamlaması için tren yolunun en kısa zaman da Trabzon’a kazandıracağız.”şeklinde konuştu.

Yıldırım, “ Türk Dünyası için önemli olan bir kurultayın Trabzon’a verilmesi ise ayrı bir önem taşımakta.  Başta ülkemiz ve tüm dünya Türklüğü için önemli olan bu kurultay umarım daha ileri gider.”dedi

 

Haber: Şükrü Üçüncü / Haber61.NET

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler