‘Bilge Kaan Anıtı’ dikilecek

 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak ‘Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’ anısına Toklu Mahallesi sahil geçiş yolu rekreasyon alanında bulunan ‘Mehmetçik Anıtı’nın’ batı tarafına ‘Bilge Kaan Anıtı’ dikilecek.Türk dün

‘Bilge Kaan Anıtı’ dikilecek

 

15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak ‘Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’ anısına Toklu Mahallesi sahil geçiş yolu rekreasyon alanında bulunan ‘Mehmetçik Anıtı’nın’ batı tarafına ‘Bilge Kaan Anıtı’ dikilecek.

Türk dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik düzenleme komitesinden gelen talebi değerlendiren Trabzon Belediye Meclisi, Belediye Kültür Araştırma Kurulu’ndan gelen olumlu görüşü de dikkate alarak söz konusu alana 4,5 metre yüksekliğindeki “Bilge Kağan Anıtı’nın” dikilmesine karar verdi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak ve 8 devlet başkanı, 300’ün üzerinde üniversite rektörü ile 50’yi aşkın ülke temsilcisinin katılacağı Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında yapılacak Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’nın şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Gümrükçüoğlu, “ Bu olimpiyatların anısına sahilde yapılacak Bilge Kağan Anıtı için olumlu görüş belirten Belediye Kültür ve Araştırma Kurulu ile halkın temsilcileri olarak belediye meclisinde bulunan üyelerimizin aldığı olumlu karar olimpiyatlara verilen desteğin göstergesidir “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel