Beşirli Tehlikenin Eşiğinde

Trabzon'un 2 nolu Beşirli Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde pazar yeri kurulması için yapılan kazı çalışması mahalle sakinleri tarafından büyük tepki topluyor. Daha önce fındık bahçesi olan ve mahalleye pazar yeri kurulması için kazılan alan tedbirs

Beşirli Tehlikenin Eşiğinde

Trabzon'un 2 nolu Beşirli Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde pazar yeri kurulması için yapılan kazı çalışması mahalle sakinleri tarafından büyük tepki topluyor. Daha önce fındık bahçesi olan ve mahalleye pazar yeri kurulması için kazılan alan tedbirsizlik yüzünden yolların çökmesine neden oldu.

Etrafı sitelerle çevrili olan alanda gerçekleşen çöküntü ve kayma, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor. Mahallede bulunan Çınar Sitesi ve Hakan Sitesi ise tehlikeye en yakın olan binalar. Site sakinleri pazar yeri kurulmasının iyi bir fikir olduğunu fakat beklenmedik büyük sorunlarla karşılaştıkları için tedirgin olduklarını söylüyorlar.

ZARARI KİM ÖDEYECEK?
Trabzon Belediyesi'ne ve çalışmayı yapan Müteahhit'e sitem eden mahalle sakinleri, çalışmanın hiçbir önlem alınmadan yapıldığını belirterek sözlerine şu şekilde devam ettiler: “Buraya yapılacak olan iki katlı bir pazar yeridir. Mahallemize bir pazar yerinin kurulması güzel bir şey ama bu tedbirsizlik bizi çileden çıkardı.

Bu çalışmayı yapan Müteahhit hiç bir önlem almadan burayı kazdırdı ve yolların çökmesine neden oldu. Çöküntü yüzünden, geçen gün elektrik direği devrildi ve bu alan bir cehenneme döndü. Hepimiz çok korktuk, can ve mal güvenliğimiz yok. Burada gelişi güzel bir çalışma yapılıyor. Bu kazma işlemi önlem alınmadan bu şekilde devam ederse Hakan Sitesi tamamen buraya göçecek o zaman bunun hesabını kim verecek?”

BİZİM SESİMİZE KULAK VERİN!
Gelen tepkiler doğrultusunda tehlikeyi son anda fark eden Müteahhit'in, her yer çöktükten sonra kayma olma ihtimali yüksek yerlere tedbir amaçlı taştan duvar örmeye başladığını belirten mahalle sakinleri konuşmalarını şöyle sürdürdü: “10 gündür her an bir şey olacak korkusu ile yaşıyoruz ve bu çalışmanın iki ay daha süreceği söyleniyor. Biz tepkimizi dile getiriyoruz ve sadece buradan neler olacağını izliyoruz.

Şu anda havalar güzel gidiyor ama bir yağmur yağsa burası tamamen göçecek toprak kayıp gidecek. Belediye o zaman yaşanan can ve mal kaybının zararını nasıl ödeyecek? Bir an önce bu sorumsuzca çalışmanın sona ermesini istiyoruz. Yetkili kişiler bizim sesimize kulak vererek hareket etsinler ve gerekli önlemleri alsınlar.Yoksa Beşirli artık heyelan bölgesi olarak anılacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler