Beşikdüzü'nde Derelerin Üzeri Açılıyor

 Belediye Başkanı Ramis Uzun, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren ilçede üzeri kapalı derelerin açılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Sadece dere ıslahı yapılmadığını ifade eden Uzun, "İlçede 9 Ekim'de yaşanılan sel felaketinde

Beşikdüzü'nde Derelerin Üzeri Açılıyor

 

Belediye Başkanı Ramis Uzun, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren ilçede üzeri kapalı derelerin açılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.
 
Sadece dere ıslahı yapılmadığını ifade eden Uzun, "İlçede 9 Ekim'de yaşanılan sel felaketinde kapalı derelerin halini hep birlikte gördük. Biz bu gerçeği ilk günden beri biliyorduk ve ona göre DSİ ile proje çalışmalarına başlamıştık. İhale sonrası işe başlanıldı, fakat çalışma bitmeden sel felaketi yaşadık. İnşallah bundan sonra Beşikdüzü'nde böyle bir sıkıntı yaşamayız. Derelerin kapatılması felakettir" dedi.
 
Çalışmaların yapıldığı yerlerde kanalizasyon, atık ve temiz su borularını gece geç saatlere kadar çalışarak değiştirdiklerini kaydeden Uzun, çalışmalarda emeği geçen DSİ bölge ve il müdürleri ile tüm personele teşekkür etti.
 
DSİ kontrol mühendisi Ertuğrul Göktürk ise Çamlık Deresi'nde yaklaşık 1.5 kilometre, Çavuşlu Deresi'nde 387 metre, Değirmendere'de 300 metre, Takazlı Deresi'nde 480 metre, Tümen Deresi'nde 420 metre, Takazlı ve Tümen derelerinin birleştiği güzergahta 165 metre ıslah çalışması yaptıklarını belirterek,
 
"Kurbağalıdere'de 400 metre ıslah çalışması yapacağız. Şehit Gürhan Yardım İlkokulu'nun yanından geçen dere ile Hudela Deresi'nin de önümüzdeki mart-nisan aylarında ıslahı yapılacak. Beşikdüzü Belediyesi çalışmalarda bizlere her türlü desteği veriyor. Bu manada çalışmalar hız kazanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler