Beşikdüzü'n de hangi bölümler kapanıyor

 Yeni yılla birlikte KTÜ Senatosunun aldığı karar doğrultusunda üniversite bünyesinde bulunan meslek yüksek okullarında branşlaşmaya gidiliyor. Alınan bu karar kamuoyunda duyulduğunda özellikle öğrenci kaybının en çok yaşanacağı Beşikdüzü İlçesinde büyük

Beşikdüzü'n de hangi bölümler kapanıyor

 

Yeni yılla birlikte KTÜ Senatosunun aldığı karar doğrultusunda üniversite bünyesinde bulunan meslek yüksek okullarında branşlaşmaya gidiliyor. Alınan bu karar kamuoyunda duyulduğunda özellikle öğrenci kaybının en çok yaşanacağı Beşikdüzü İlçesinde büyük tepki ile karşılanmıştı. Başta Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun olmak üzere muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yaptıkları açıklamalarla kararı eleştirmişlerdi.
 
Ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal bir açıklama yaparak Beşikdüzü’ndeki öğrenci kaybının iddia edildiği gibi 1200 değil sadece 200 civarında olacağını açıklamıştı. Son olarak da Beşikdüzü MYO Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yamak’ın, “Kaygılanacak bir durumun olmadığı” şeklindeki açıklaması gelmiş Beşikdüzü kamuoyu rahatlamıştı. Ancak alınan son duyumlar yine kafaları karıştırdı. İddialara göre Beşikdüzü MYO’nun 7 bölümü kapatılıyor. Eğer bu bölümler kapatılırsa öğrenci kaybı 1600’ü bulacakmış. Beşikdüzü MYO Müdürü Rahmi Yamak’ında bu durumdan son derece rahatsız olduğu ifade ediliyor. Umuyoruz konu ile ilgili olarak Beşikdüzü kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılır ve eğitimin beşiği olan Beşikdüzü ilçemiz mağdur edilmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel