Beşikdüzülü Komutanlar unutulmadı

 Balyoz, Ergenekon ve diğer davalardan yargılanan Beşikdüzülü komutanlardan Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için ‘Vardiya Bizde Platformu’ tarafından Beşikdüzü Kahraman Dilli Park

Beşikdüzülü  Komutanlar unutulmadı

 

Balyoz, Ergenekon ve diğer davalardan yargılanan Beşikdüzülü komutanlardan Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için ‘Vardiya Bizde Platformu’ tarafından Beşikdüzü Kahraman Dilli Parkı’nda eylem yapıldı. 
 
Platform adına konuşan emekli öğretmen İdris Cinel, “İstanbul’da Beşiktaş, Ankara’da, Sakarya’da, İzmir’de Gündoğdu, Bursa’da Atatürk Anıtı, Antalya’da Saat Kulesi ve Gölcük’te anıt Meydan’da Cumartesi öğlenleri bir avuç insan yiten adaleti arar dururlar. Bu halkaya her Cumartesi saat 13.00- 14.00 arası Beşikdüzü Belediye önü de eklenmiştir. Bundan sonra vatanseverleri her Cumartesi bu meydana bekliyoruz. Bu adaletsizliğe 'dur' demek için bekliyoruz. İftiralarla suçlanıp, adaletsizce yargılanan, vicdansızca zindanlarda tutulan, Atatürkçü asker, aydın bilim adamı, gazeteci ve ülkemizin yetiştirdiği çok değerli insanlara destek vermek için sizleri bekliyoruz” dedi.
Cinel açıklamalarına şöyle devam etti:
 
” Ordumuzun gözde subay ve astsubayları savaşmadan kendi ülkelerinde esir alınmıştır. Hem de bir Amerikan projesi dahilinde esir alınmıştır. Büyük Ortadoğu Projesi’nin bölgede ve ülkemizde uygulanmaya konulması için subaylarımız esir edilmiştir.
 
Çünkü bu subaylar Amerika’nın değil, ülkemizin milli menfaatlerini korumak ve kollamak için görev yapıyorlardı. Yiğit subaylarımızın yaptıkları görev Amerika’nın BOP’u önünde engeldi. Amerika’nın dostu yoktur. Çıkarları vardır. Çıkarlarına kim engel olursa o düşmanıdır. Amerika’nın çıkarlarına engel olup, ülkemizin çıkarlarını savunan subaylarımızın bertaraf edilmesi gerekiyordu. Düzmece delillerle ve ülkemizdeki işbirlikçileri ile subaylarımız esir alınarak şimdilik Amerika’nın çıkarları önündeki engel kalkmış oldu sanıyorlar. Ama bu planı yapanlar her şeyi unutuyorlar. Türk Milleti esir edilemez, esarete boyun eğmez.”
 
Tutuklu Jandarma Albay Engin Çırakoğlu’nun kardeşi Mehmet Çırakoğlu ise, “Türkiye zaten biliyor neyin ne olduğunu, ne yazık ki kimse ses çıkaramıyor. Yapacak bir şey yok sadece adalet diyoruz. Aile olarak yapacağımız her şeyi yapıyoruz. Süreci bekliyoruz. Mahkeme devam ediyor, ilerleyen süreçte bekleyip göreceğiz. Abim henüz ceza almadı mahkeme devam ediyor.11 aydan beri içerde yatıyor. Bu cezayı tabii ki hak etmedi. Güneydoğu'da o kadar çatıştı. Helikopteri defalarca kurşunlanarak yere düştü. Bu kadar şeyleri yaşamış bir insan böyle şeyleri nasıl yapabilir. Hangi akla ve mantığa alabilir ki adalet ben başka bir şey söylemiyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Daha sonra Hüseyin Avni Oğuzhan tarafından tutuklu komutanlardan gelen mektuplar okundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler