Berkay'ın katiline 16 yıl ceza!

Trabzon'da 2 yıl önce bir barın önünde çıkan kavgada, bir kişiyi yaralayan, tabancanın kazayla ateş alması sonucu yakın arkadaşı Berkay Akdeniz'i de vurup ölümüne neden olan 26 yaşındaki Turgut Seven, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 15 Ocak 2

Berkay'ın katiline 16 yıl ceza!

Trabzon'da 2 yıl önce bir barın önünde çıkan kavgada, bir kişiyi yaralayan, tabancanın kazayla ateş alması sonucu yakın arkadaşı Berkay Akdeniz'i de vurup ölümüne neden olan 26 yaşındaki Turgut Seven, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 15 Ocak 2010 gecesi Uzunsokak Caddesi'ndeki bir işhanının ikinci katında bulunan barın önünde meydana geldi. 2 grup arasında barda başlayan tartışma dışarda kavgaya dönüştü. Kavga eden gençlerden Berkay Akdeniz'in, telefon açarak, "Bize posta koyuyorlar. Hemen gel" diye olay yerine çağırdığı yakın arkadaşı Turgut Seven de kısa sürede gelerek kavgaya karıştı. Kavga sırasında ruhsatsız tabancasını çeken Turgut Seven, karşı gruptan Emre Yılmaz'ı bacağından vurdu. Bu sırada, arkadaşına müdahale ederek tabanca kullanmasını engellemeye çalışan Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Berkay Akdeniz de silahın aniden ateş alması sonucu kasığından vurulup yaralandı. Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Akdeniz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacağından yaralanan ve Trabzon Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan Emre Yılmaz ise bir süre sonra taburcu oldu. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden Turgut Seven tutuklandı.

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Turgut Seven son kez hakim karşısına çıktı. Seven, olaydan son derece pişmanlık duyduğunu belirterek, "Berkay benim samimi arkadaşımdı. Ona yönelik kasıtlı bir hareketim yoktu. Olay tamamen kazaydı" dedi. Turgut Seven'i önce 'kasten adam öldürmek'ten ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme heyeti, cezayı olayın kazayla gerçekleşmesi nedeniyle önce 20 yıla, daha sonra da sanığın yargılanma sürecindeki iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle 16 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, Emre Yılmaz'ın yaralanması nedeniyle verdiği 1 yıl 3 ay ve 'ruhsatsız silah taşımak'tan verdiği 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezalarını da hükmün geri bırakılmasına karar vererek erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler