"benimkisi Karadenizli inadı"

Trabzon'un Araklı İlçesi nüfusuna kayıtlı Temel Akbaş 1976 yılında işçi olarak gittiği Almanya'nın Osnabrück kentinde kahvehane işletmeye başladı. Bu sırada Daniella isimli Alman kadınla tanışan Akbaş, bu kadınla bir süre ilişki yaşadı Birliktelik sırasın

"benimkisi Karadenizli inadı"
Trabzon'un Araklı İlçesi nüfusuna kayıtlı Temel Akbaş 1976 yılında işçi olarak gittiği Almanya'nın Osnabrück kentinde kahvehane işletmeye başladı. Bu sırada Daniella isimli Alman kadınla tanışan Akbaş, bu kadınla bir süre ilişki yaşadı Birliktelik sırasında Alman kadın hamile kaldı.
 
SINIR DIŞI EDİLDİ
 
Temel Akbaş, Alman kadınla yaşadığı ilişki sırasında bir olaya karışarak cezaevine düştü. Hamile kalan Daniella ise 1978 yılında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Aktaş, Alman kadından olan oğlu 4 aylıkken cezaevinden tahliye olan Akbaş, Alman hükümeti tarafından sınır dışı edildi. Oğlunu göremeden Türkiye'ye dönmek zorunda kalan işçi, tüm uğraşlarına rağmen çocuğuna ulaşamadı.
 
Yaşanan olaydan kısa bir süre sonra Alman kadın, kendi ülkesinden biriyle evlenerek yuva kurdu. Kadının Türk işçiden olan ve adını Marco koyduğu çocuk, 30 yaşına kadar Annesinin eşini babası olarak bildi.
 
BABALIK TESTİ KAĞIDINI BULDU
 
Ancak Marco Kock iki yıl önce bir tesadüf eseri evlerin de bulduğu bazı belgelerden babasının Türk olduğunu öğrendi. Evde bulduğu babalık testi kağıdında babasının isminin Temel Akbaş olduğunu öğrenen genç Annesine durumu açtı. Anne Daniella, oğluna gerçeği anlattı ve babasının Türk olduğunu söyledi. 
 
2 YIL ARADI
 
Almanya'da bir temizlik firmasının sahibi olan Marco Kock, babası Temel Akbaş'ı bulmak için her türlü yolu denedi. Türk Alman konsolosluklarına giden, buralarda Temel Akbaş ismini arşivlerden çıkartan genç babasını önce İstanbul'da aradı. Daha sonra umduğunu ipucunu yakaladı ve Babasının Trabzon'da olduğunu öğrendi.
 
TRABZON'A GELDİ
 
Daha sonra Türk arkadaşlarının yardımıyla babasının Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşadığını öğrenen genç, Almanya'dan Trabzon'a geldi. Temel Aktaş'a "Almanya'dan bir misafirin geldi" haberi yollandı. Bunun üzerine 64 yaşındaki Aktaş apar topar verilen adrese geldi.
 
ŞOK OLDU
 
Temel Akbaş'a karşısında bulduğu Marco Kock'a bir süre baktıktan sonra gelen kişinin oğlu olduğu söylendi. Büyük bir şaşkınlık yaşayan adam 36 yıl sonra gördüğü oğluna "hoş geldin yavrum" diyerek sarıldı. Akbaş, "Yıllarca aradığım yavrumu benden kaçırdılar ve o tesadüf eseri bulduğu belgeler sayesinde bana ulaştı. O benim bir parçam ve şuan çok mutluyum." dedi.
 
KARADENİZLİ İNADI
 
Babasını bulmanın mutluluğunu yaşayan Morco Kock ise, "gerçeği öğrendikten sonra 2 yıl bıkmadan usanmadan babamı aradım. Hep başka birini babam olarak bildim. O da bana iyi davrandı. Ama insanın gerçek babasını görmesi başka bir şey. Bulduğum babalık testi ve bir mektup sayesinde gerçeği öğrendim. Artık babamla sık sık görüşeceğiz.Babamı bu kadar ısrarla aramam Karadenizli inatçılığından geliyormuş demek"" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler