Belediye ve TEV yurt yapacak

Mülkiyeti Trabzon Belediyesi'ne ait olan Konaklar Mahallesi'nde bulunan 3 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulması planlanan 230 öğrenci kapasiteli yurt binasının Trabzon Belediyesi ile TEV'in ortaklığında yapılması konusunda belediye meclisindeki oylama

Belediye ve TEV yurt yapacak

Mülkiyeti Trabzon Belediyesi'ne ait olan Konaklar Mahallesi'nde bulunan 3 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulması planlanan 230 öğrenci kapasiteli yurt binasının Trabzon Belediyesi ile TEV'in ortaklığında yapılması konusunda belediye meclisindeki oylama oy çokluğu ile kabul edildi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'a 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 4 bin kişilik yurt yaptırıldığını buna rağmen yeni yurtların yapılmasının gerekli olduğunu ifade ederek, “Biz belediye olarak 3 bin 500 m2'lik yerimizi Türk Eğitim Vakfı'na en son 02.12.2009 tarihinde belediye meclis kararı ile tahsis ettik. Bu tahsis 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75/c maddesi gereğince 'Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir' hükmüne göre yapılmıştır. Basında çıkan 'TEV'in yurdu engellendi' tarzındaki haberlerin gerçek dışı olduğu açıktır. Yaptığımız tahsis Belediyemizin 3 bin 500 m2 arsa tahsisi ile katılacağı ve yapılacak protokol çerçevesinde öğrenci yurdunun hizmeti yürütme esaslarını kapsayacaktır. Trabzon Belediyesi tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafeyle yaklaşıp birlikte projeler yürütme prensibini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettirecektir. Bizim bu aldığımız karara TEV'in yönetiminin olumlu yaklaşacağını umut ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler