Belediye devletin suyunu kesti!

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 2009 yılından beri devam eden “abonman” krizi, Belediye Başkanlığı’nın Hükümet Konağı’nın suyunu kesmesiyle yeni bir boyut kazandı. Onlarca kurumun hizmet verdiği 4 katlı bina susuz kaldı.Kürtün ilçesinde 2000’li yılların ba

Belediye devletin suyunu kesti!

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 2009 yılından beri devam eden “abonman” krizi, Belediye Başkanlığı’nın Hükümet Konağı’nın suyunu kesmesiyle yeni bir boyut kazandı. Onlarca kurumun hizmet verdiği 4 katlı bina susuz kaldı.

Kürtün ilçesinde 2000’li yılların başında yapılan ve 2002 yılında Belediye Başkanlığı tarafından ilçeye Örümcek Ormanlarından getirilen suyun bağlanmasıyla başlayan süreç, 2011 yılında bir ilçenin Hükümet Konağı’nın susuz kalmasıyla sonuçlandı.

O dönemde abone olunan su için abonman parası ödenmeyince, 2009 yılında Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen ve geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti rozeti takılarak iktidar partisine geçen Ahmet Kanat, abonman parasının peşine düştü. Kaymakamlıkla çeşitli yazışmalar yapan Belediye, kamu borçlarının geriye dönük ödenmesindeki “5 yıl zaman aşımı” nedeniyle parayı tahsil edemedi. Kaymakamlık nezdinde her katta bulunan su sayaçları için 750 TL olmak üzere toplamda 3 bin TL abonman ücreti isteyen Belediye Başkanlığı, Meclis ve Encümen kararı almadan Hükümet Konağı’nın suyunu kesti.

Başta Kaymakamlık, Özel İdare, Emniyet Amirliği, Nüfus Müdürlüğü, Vakıf Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Trafik Tescil, Noter, Müftülük, Tapu Sicil ve Milli Eğitim gibi müdürlüklerin bulunduğu bina dünden itibaren susuz kaldı.

İlçe Kaymakamı Zafer Engin ve ilçe dışında bulunan Belediye Başkanı Ahmet Kanat, gazetecilere konuyla ilgili açıklama yapmaktan çekinirken, Başkan Kanat’ın ilçeye dönmesiyle birlikte sorunun çözülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel