Belediye başkanlarıyla buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çevre ve şehircilik konularında yaşanan genel problemleri görüşmek üzere Trabzon Valiliği’nde bugün Trabzon’daki belediye başkanları ile bir araya geldi.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığınd

Belediye başkanlarıyla buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çevre ve şehircilik konularında yaşanan genel problemleri görüşmek üzere Trabzon Valiliği’nde bugün Trabzon’daki belediye başkanları ile bir araya geldi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında Trabzon'daki tüm ilçe ve belde belediye başkanlarının katımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, belediye başkanlarından proje üretmelerini isteyerek proje sayesinde daha fazla insana hizmet verebileceklerini söyledi.

Balta, bakanlık olarak her zaman Trabzon'a destek oldukları belirterek, "Bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon'umuzla alakalı özellikle yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızla, bunun yanında il özel idaresi ile ilgili bakanlığımızla daha verimli nasıl çalışabiliriz, eksiklerimiz nelerdir, onları değerlendirmek, hem de sizlerin sıkıntıları neler onları öğrenmek için bu toplantıda bir araya geldik. Özellikle belediye başkanlarının bizlerden beklentileri nelerdir, verimli çalışabilmek için ortak kanaatlerimizi oluşturmak için buradayız” dedi.

Şu ana kadar bakanlık olarak belediyelere özellikle atık su, arıtma, kanalizasyon ve çevresel sorunlarla ilgili yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Balta “Bundan sonra da biz belediye arkadaşlarımızla özellikle bu yardımlardan ziyade proje üretmelerini istiyoruz. Çünkü proje yapan belediyeler daha ön planda oluyor. Proje bazında çalışırsak Trabzon'umuz, belediyelerimiz bu işlerden daha çok faydalanır.

Özellikle çevre fonuyla alakalı Avrupa Birliği fonlarında serbest bırakılan paralar var. Ama bu kaynaklardan faydalanan belediyeler özellikle projesini yapan ve hazırlıklı olan belediyeler daha avantajlı oluyor. Bu bakımdan proje bazlı çalışırsak hem daha fazla nüfusa hizmet etmiş oluruz hem siz hem de hizmet alan insanlarımız kazanmış olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel