Belediye başkanının yol itirafı!

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, kentte büyük hasara yol açan yağışın ucuz atlatıldığını belirterek, yaşanan afete üzeri kapatılan derelerin taşmasının yol açtığını ifade etti. Başkan Bakırcı, şöyle dedi: "Rize’de denize dikey 23 deremiz va

Belediye başkanının yol itirafı!

Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, kentte büyük hasara yol açan yağışın ucuz atlatıldığını belirterek, yaşanan afete üzeri kapatılan derelerin taşmasının yol açtığını ifade etti. Başkan Bakırcı, şöyle dedi: "Rize’de denize dikey 23 deremiz var. Bu derelerin varlığı biliniyordu ancak dikkat çekmiyordu. Bunların 4’ü dün taştı. Göreve geldiğimden itibaren bu derelerin problem olabileceğini, bunun belediye imkanları ile düzeltilemeyeceğini söyledim. Bundan 1.5 ay önce Rize ziyaretleri sırasında Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a da konuyu aktardım. ’Bu derelerden biri taşarsa, karayolu 70 santimetre yüksek yapıldığı için şehri su basar ve hiçbir şey yapamayız’ dedim. Bu dereler taşıdığı ağaç, teresubat ve diğer malzemelerle baskları tıkadı. Bu alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Dere üzerlerini kapatmıyorum diye çok eleştiri aldım. Bunun doğru olmadığını ve üzeri kapatılan derelerin dahi açılması gerektiğini söyledim. Bunları afet olduğu zaman konuşuyoruz, 15-20 gün sonra ise unutuyoruz."

3 EV ÇÖKTÜ 10 AĞIR HASARLI BİNA VAR

 Belediye Başkanı Bakırcı, meteoroloji uyarısının ardından olacakları tahmin ettiklerini, her derenin başına bir iş makinesi yönlendirdiklerini anlatırken, şöyle devam etti: "Anında müdahale etmesek daha kötü bir tablo ile karşılaşabilirdik. Kentte rakamsal boyutlarını söyleyemeyeceğim oranda büyük hasar var. Bizi sevindiren belediye sınırları içerisinde can kaybı olmamasıdır. Ucuz atlattık diyebiliriz. Kentte 3 ev çöktü, 10’u ağır hasarlı bina var. Yüzlerce ev boşaltıldı. Hasarın boyutunu tam olarak görmüş değiliz. Sadece bir sokağımızda esnafın kaybı 2 milyon lira."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel