Bekder 3.Onur ödülleri dağıtıldı

Bayburt Bilim Kültür ve Eğitim Derneği (BEKDER) "3. Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Bayburt'ta doğup büyüyen, ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanların ödüllendirildiği gece BEKDER Derneği tarafından 2009 yılında başlatıl

Bekder 3.Onur ödülleri dağıtıldı

Bayburt Bilim Kültür ve Eğitim Derneği (BEKDER) "3. Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Bayburt'ta doğup büyüyen, ülke çapında ve yurt dışında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olanların ödüllendirildiği gece BEKDER Derneği tarafından 2009 yılında başlatılmıştı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen gecede bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, "İnsanlar Bayburtlu olmaktan onur duyuyorlar. Bu yaşıma kadar Bayburtlu olarak tanıdığım tüm arkadaşlarımda bunu gördüm. Bayburtlu olmaktan gurur duyan bu insanların içerisinden Bayburt'a gerçekten faydası dokunmuş, Türkiye kamuoyunda Bayburt'u Bayburtlu olarak yüceltmiş birçok insanlara Onur Ödülü vermek güzel bir şey.

Bu onların gurularını ikiye katlar. Böyle bir organizasyona imza atan BEKDER yöneticilerini yürekten kutluyorum" dedi.

Bayburt'un bölgede bir medeniyet diyarı olduğunu söyleyen Vali İpek, bölgede M.Ö. yapılmış tek yerin Aydıntepe Yeraltı Şehri

 

olduğunu ifade etti. Türklerin Bayburt'a gelişinin 1071'ten çok önceye dayandığını ve Bayburt'ta bu bölgede şehir olarak adlandırılan tek yer olduğunu belirten Vali İpek,

"Bu bölgede İnsanlar şehre gittim dediği zaman Bayburt'a gittiği anlaşılır. Bu anlamda tarihi ve yurtsever olarak bu kadar zengin olan Bayburtlunun Bayburtlu olmakla gurur duymasını çok normal ve tabii karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

BEKDER Başkanı Mete Emir ise dernek olarak onur ödüllerini kurumsal hale getirdiklerini ve organizasyona çok yoğun ilginin olduğunu ifade etti.

Sivil Toplum Örgütleri'nin daha çok eleştirmek için var olduğunu belirten Emir,

"Ancak şunu iyi biliyoruz ki, vefası olmayan bir kentin yarını da olmaz. Dolayısıyla kente katkı sağlayan tüm insanlara bu vefa borcunu ödemek STK'ların da bir görevi aslında" dedi.

Emir, organizasyonların kolay hazırlanmadığına vurgu yaparak, yoğun çaba sarf eden BEKDER üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Bayburt yapmış oldukları eserlerle isimleri ölümsüzleşen hayırsever iş adamları Kazım Erdem ve Fahrettin Evsen'e, Bayburt'a ve ülkeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı eski İmar ve İskan Bakanı Erol Tuncer'e, Türk Musikisi, Türk Edebiyatı ve Bayburt'a olan hizmetlerinden dolayı Fırat Kızıltuğ'a ve Bayburt'un ilk fotoğrafçılarından Ahmet Yavuz'a ödülleri verildi.

 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği korosunun konseriyle son bulan törene; Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Zeki Karataş, Belediye Başkanı H. Ali Polat, BEKDER Başkanı Mete Emir, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel