AK Parti İl Başkanlığına Muhammet Balta'nın atanmasının ardından partide hareketlilik devam ediyor. Muhammet Balta, İl Genel Meclisi toplantılarına çocuğunun hastalığından dolayı katılmazken Perşembe günü Ankara'ya gideceği ifade edildi.
Mevcut Erdoğan Beder yönetimin istifası beklenirken, henüz istifasını gerçekleştirmeyen Beder yönetimine Perşembe gününe kadar süre tanındığı öğrenildi. Aksi halde yönetimin fesh edileceği belirtildi. Öte yandan Genel Merkez Muhammet Balta'yı Perşembe günü Ankara'ya çağırdı.
Erdoğan Beder'in Ahmet Metin Genç'in il başkanı olması için imza toplayarak genel merkeze gönderdiği, bu durumun Başbakan Erdoğan ve Genel Merkez tarafından hoş karşılanmadığı ve Beder'in haberi olmadan il başkanlığı atamasının gerçekleşmesinin bu nedenle olduğu iddia edildi.
Beder'e, 'Kendin için neden çalışmadın' sorusu yöneltildiği öğrenildi.
22 Temmuz seçimlerinde partiden istifa ederek milletvekilliğine adaylığını koyan Ahmet Metin Genç ve ekibinin partiyi boş bırakarak çalışmaları İl Genel Meclisi'nin yürütmesi Başbakan Erdoğan'ın Muhammet Balta'yı desteklemesinin başlıca nedenlerinden olduğu ileri sürüldü.
Muhammet Balta'nın yönetimine şu isimleri alacağı ifade edildi:
Hasan Çebi, Adnan Günnar, Güler Kanca Durmuş, Ayşe Sula Köseoğlu.