Bedava vereceğiz parayla alacağız!

Tonya ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasının ardından bir yatırım da hayvancılık projesi üzerine geldi. EMBA Çimento Yönetim Kurulu Başka Vekili Mete Bülgün, "Sayın bakan Erdoğan Bayraktar’ın bize ısrarla kabul ettirdiği bir projedir. Bu proje

Bedava vereceğiz parayla alacağız!
Tonya ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasının ardından bir yatırım da hayvancılık projesi üzerine geldi. EMBA Çimento Yönetim Kurulu Başka Vekili Mete Bülgün, "Sayın bakan Erdoğan Bayraktar’ın bize ısrarla kabul ettirdiği bir projedir. Bu proje ile sadece Trabzon değil Türkiye’nin hayvancılık kaderi de değişecek. Bizler de çok güzel bir proje ortaya çıkardık. Bugüne kadar Karadeniz bölgesi hiç hayvancılık teşviki almadı. Bu güne kadar yapılan tüm yatırımlar doğu illerine gitti. Ama neticeye bakıyoruz, Türkiye son 4 yıldır et ve hayvan ithalatı yapıyor. Şimdi hayvancılığın temeli yemdir. Yemde de kaba yemi temin etmeniz lazım.
 
Eğer bunu temin edemiyorsanız hayvancılık yapamazsınız. Karadeniz bölgesinde her taraf mera, her taraf ot, her taraf yeşil, onun için bu yönde de fazla sorun olmayacak ancak biz bu projeyi üç basamaktan oluşturduk. Birinci bacağı, Amerika’dan besi danası ithal edeceğiz. Bunları köylüye dağıtacağız. Bizim kendi ziraat teşkilatımız olacak. Bunlar köyleri gezerek vatandaşların bakım gücüne bakacak. Bunun ardından bu danalar dağıtılacak. Ve yemin tamamını biz vereceğiz. Bir yem fabrikası satın alacağız veya bir fabrika kuracağız.
 
Veteriner hizmetlerini de biz vereceğiz. Devamlı kontrol edilecek. Köylü sadece buna sahip çıkacak ve sadece kaba yemini verecek, otlatacak onu. 4 ay sonunda bu hayvan kesim olgunluğuna gelecek. Kesime geldiğinde bizim ikinci kademe olan mezbaha ve et tesisi yapacağız. Biz canlı verdik, canlı alacağız. 250 verdik, 500 kilo alacağız. Burada artan kilo kadar parası ödenecek. Bunun ardından yine devam edeceğiz, bir de damızlık çiftliği kuracağız. Buraya da 2 bin adet düveyle başlayacağız. Bunun ismi de Trabzon Entegre Hayvancılık Tesisleri Anonim Şirketi olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel