Bayraktutan Cankurtaran tünelini sordu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Cankurtaran tünelinin neden açılmadığını sordu.

Bayraktutan Cankurtaran tünelini sordu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cankurtaran Tüneli’ni yine meclis gündemine taşıdı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur  Bayraktutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapımı yılan hikayesine dönen Cankurtaran Tünelini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’a sordu.

Mecliste söz alan Bayraktutan, “29 Ekim 2010 tarihinde Artvin'de Cankurtaran Tüneli'nin açılış töreninde ben de il başkanı olarak bulunuyordum. O dönemin Ulaştırma Bakanı, şimdiki Başbakan dedi ki: "İhale şartnamesinde dokuz yüz on günde teslim edilecek." Bu ihale şartnamesinde yüklenici firmanın sahiplerini çağırdı, isimlerini de vereyim: Biri Esat Ulu, biri de Bilal Çelik diye bir Beyefendi. Pazarlık yaptılar. Dedi ki: "Yedi yüz doksan günde teslim edeceksin." Bu iki ihale yapan şirket temsilcileri Sayın Başbakanı yanılttılar. Aradan iki bin yüz altmış gün geçti, yetmiş iki ay geçti ortada tünel diye bir şey yok Sayın Bakan. Ne diyeceksiniz merak ediyorum. Demin çok pembe tablo çizdiniz, "Avrasya Tüneli" dediniz, şunu dediniz, bunu dediniz. Cankurtaran Tüneli'ni niye açmıyorsunuz? Yetmiş iki ayda niye açmadınız? Başbakanı yanıltan, kandıran iş adamları da acaba FETÖ'cü müydü merak ediyorum çünkü herkes herkesi kandırıyor o nedenle merak ediyorum bu bir” diye konuştu.

40 AY GEÇTİ HALA BEKLİYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Bayraktutan’a, “Cankurtaran Tüneli'yle ilgili. Tünel bitti ancak devamında 2 tane tünel ve viyadük vardı, onların çalışmaları nedeniyle ihale yaptık ve ihale süreçlerine itirazlardan dolayı çok uzadı, bunu daha önce ben kendilerine de arz etmiştim. Özellikle 2017 yılında altyapı tamamen bitmiş olacak, diğer ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz” cevabına Bayraktutan ise, “Kırk ay gecikti Sayın Bakan, kırk ay, hâlâ bekliyoruz.” şeklinde karşılık verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler