Bayraktar'a hakarete hapis cezası

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Turgut Uzun, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra bunu para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasını geri

Bayraktar'a hakarete hapis cezası

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Turgut Uzun, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra bunu para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda Tonya İlçesi'ne giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bölgede çimento fabrikası yapımına karşı çıkan bir grubun protestosuyla karşılaştı. Bayraktar'a yönelik olarak, "Tonya'yı satanı biz de satarız. Ne yüzle Tonya'ya geldiniz?" diye bağıran 4 kişi hakkında Bayraktar'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Tonya Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, sanıklardan Turgut Uzun'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, daha sonra bunu para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Diğer sanıklar Kemal Tahsin Elvan, Ulaş Yurdaarmağan ve Tayyar Lermi ise beraat etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler