Bayraktar: Trabzon için koşuşturuyoruz

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon demek; bizim için hizmet edilecek, eser kazandırılacak yer demek. Biz, hizmet ve eserlerimizle konuşuruz. Trabzon’a her alanda hizmet için koşturuyoruz” dedi. Bakan Bayraktar yapmış olduğu açıklamada

Bayraktar: Trabzon için koşuşturuyoruz

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon demek; bizim için hizmet edilecek, eser kazandırılacak yer demek. Biz, hizmet ve eserlerimizle konuşuruz. Trabzon’a her alanda hizmet için koşturuyoruz” dedi.
 
Bakan Bayraktar yapmış olduğu açıklamada sağlık kenti Trabzon dedik. Sağlık hizmetlerinin hem sayısını hem niteliğini artırdık. Trabzon’un en uzak köylerindeki hastalarımızı bile, ambulansla alıp hastaneye götürebiliyoruz. Unutulmasın ki ilimizde geçmişte topu topu 3 hastane vardı. Şuan sağlık tesisleri ve hizmetleri Trabzon merkezden ilçelere kadar yayıldı”
 
Eğitim kenti Trabzon dedik. Eğitim kurumlarıyla donattık Trabzon’u. Arsin Sanayide uygulamalı Meslek Lisesi projemiz var. Trabzon’a yeni bir üniversite kazandırmak için uğraşıyoruz. TED Koleji Trabzon’a gelecek. Öğrenci yurdu kapasitemiz arttı. Yurt binaları ve pansiyonlarımız var.
 
Turizm kenti Trabzon dedik. Sümela Manastırına ve diğer ören yerlerimize gelen Turist sayısı arttı. Her gelen Turist, Trabzon ekonomisine giren para demek.
 
Geçmişte bu ören yerlerini kaç kişi ziyaret ediyordu, şimdi kaç kişi ziyaret ediyor? Bunlara bir bakmak lazım.
 
Trabzon uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Kongre turizmi de gelişiyor. Bu noktada Trabzon’u iddialı bir şehir haline getirdik.
 
Ticaret kenti Trabzon dedik. Trabzon’un ihracatını artırdık. Geçmişte Trabzon ihracatı ile şimdiki Trabzon ihracatı ne noktalarda görmek lazım. Karadeniz Bölgesi’nin ihracatının büyük bölümü Trabzon’dan yapılıyor. İnşallah planladığımız Lojistik Merkez ve Liman, Trabzon’u farklı noktalara taşıyacak.” İhracat ve Ticaret kenti Trabzon” hedefimize daha bir yaklaşmış olacağız.
 
DOĞU KARADENİZ’DEN 108 ÜLKEYE İHRACAT YAPILDI
 
2012’de Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 1 milyar 652 milyon 396 bin 281 dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gerçekleşen ihracatta 2011 yılına göre bir artış yaşandı. 2011 yılı ihracatı 1 milyar 605 milyon 675 bin 76 dolar olarak gerçekleşmişti. Bölgeden 2012 yılında 108 değişik ülkeye ihracat yapıldı.
 
2012 yılında gerçekleşen ihracatta en çok ihraç edilen fındık ve mamulleri birinci sırayı, yaş meyve sebze ürünleri ikinci sırayı madencilik ürünleri üçüncü sırayı alıyor. Türkiye geneli bahsedilen sektörlere ait ürünlerin ihracatının yapıldığı il sıralamasında Trabzon; 14. il konumundadır.
 
Önümüzdeki dönemde bölgemizin ve Trabzon’un dış ticaretteki bu potansiyelini daha büyük bir harekete dönüştürmeyi planlıyoruz.
 
Lojistik merkez projemiz de demiryolu planımızda hep daha büyük, daha modern ve daha kalkınmış bir Trabzon içindir.
 
Trabzon için iş adamlarımız sanayicilerimiz; her koşulda yatırım, üretim ve küresel rekabet mücadelesine devam etme kararlılığını göstermelidir. İhracat yapılabilmesi için önce üretim olması, üretim için de çarkların dönmesi gereklidir. Bu çarkların sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi adına, Trabzon için elimizden gelen ne varsa yapmaktayız.
 
Öte yandan Bakan Bayraktar, yarın (Perşembe) Trabzon Valiliği’ndeki 2013 yılı il koordinasyon  kurulu toplantısına katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler