Bayraktar : ‘Değişimin başkenti Trabzon’

Trabzon’da  5.si düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık  ve Şehircilik kurultayında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar daha güzel bir Türk Dünyası için daha ileri çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bayraktar, “ Kentsel dönüşü

Bayraktar : ‘Değişimin başkenti Trabzon’

Trabzon’da  5.si düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık  ve Şehircilik kurultayında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar daha güzel bir Türk Dünyası için daha ileri çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bayraktar, “ Kentsel dönüşümde Türkiye çok ileri ve çok başarılı bir ülke konumunda bu başarımızın sırrı Türkiye’de yetişen mimar ve mühendislerin emekleri ile oluyor.  Bu başarımızı daha ileriye getirmek için daha çok emek harcayarak daha güzel bir Türkiye inşa edebilmek için çalışmamız devam edecek.”dedi.

Bayraktar,” Türk dünyasının en önemli kurultaylarından olan  ve 5.sinin Trabzon’da düzenlemesi bizim için daha bir farklı önemi var.  Bu önemin sebebi ise kentsel yatırımda ve değişimdi Türkiye’nin en fazla  yatırım illeri arasında bulunan ve dünyaya örnek olan projelerin bu ilde yapılması.”şeklinde konuştu.

Tüm Türk dünyasının diğer ülkelere örnek bir ülke olması için ortak projeler hazırladıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “ medeniyetleriyle tüm dünya medeniyetleri arasında en üst seviyelerde olan Türk halkının mimarlık aşamasında da daha ileri ola bilmesi için ortak projeler ile tüm dünyayı özendirecek çalışmalarda bulunduracağız.”dedi

Konuşmasının ardından Trabzon ile ilgili mini bir slayt gösterisinin ardından Bakan Bayraktar’a  5. Kurultay anısına Mimar Sinan’ın Ustalık esirimdir dediği Selimiye Cami maketti hediye edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61.NET

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler