Bayburt’ta sıfır atık konferans salonu açıldı: Geri dönüşümle 127 kişilik salon

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düşük maliyet ve sıfır atık anlayışıyla hayata geçirdiği 127 kişilik konferans salonu açıldı.
Bayburt’ta sıfır atık konferans salonu açıldı: Geri dönüşümle 127 kişilik salon

 Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düşük maliyetle ve sıfır atık anlayışıyla yapımı tamamlanan konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış kapsamında Türk edebiyatının önemli isimlerinden Abdurrahim Karakoç anısına şiir programı düzenlendi.

Ağırlıklı olarak geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak hayata geçirilen 127 kişilik konferans salonu, öğretmen ve öğrencilerin emeği ile hayırseverlerin katkılarıyla oluşturuldu. Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik anlayışıyla inşa edilen salon, eğitim ortamlarında geri dönüşümün önemine dikkat çeken örnek bir çalışma olarak öne çıktı.

bayburt

Programda, salonun yapımında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve hayırseverlere teşekkür edilerek, plaket takdimi yapıldı. Plaketler, Vali Mustafa Eldivan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman tarafından verildi. Vali Eldivan, bu tür çalışmaların eğitime ve kültürel yaşama önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Arif Köprücü, yıkımı gerçekleştirilen Bayburt Kültür Merkezi’nden alınan döşeme ve koltukların değerlendirilerek, konferans salonunun oluşturulduğunu söyledi. Köprücü, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve personelimizle el ele vererek 127 kişilik konferans salonumuzu okulumuz bünyesine kazandırdık. Ortaya çıkan bu salonun sıfır atık açısından da önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Program, Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.