Bayburt'ta İlçe kadınlarına KADES uygulaması anlatıldı

Bayburt'ta polis ekipleri tarafından İlçe kadınlarına KADES uygulaması anlatıldı.

Bayburt'ta İlçe kadınlarına KADES uygulaması anlatıldı

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde, İlçe Emniyet Amirliği ekipleri vatandaşları KADES hakkında bilgilendirdi.

İçişleri Bakanlığı Kadın Acil Destek uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Aydıntepeli kadınlara KADES hakkında bilgiler verilerek, uygulama tanıtıldı.

Aydıntepe İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince, ilçe merkezinde bulunan esnaf ve vatandaşlara KADES uygulamasıyla alakalı broşür dağıtılarak, bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu.

Ekipler, aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların tek bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığını kadınlara anlatarak, KADES uygulamasını telefonlarına indirmelerini istedi. Uygulamayı indiremeyen kadınlara yardımcı olan ekipler, merak edilen soruları da yanıtladılar. Verilen bilgilerden dolayı ekiplere teşekkür eden ilçe kadınları, bir an önce uygulamayı telefonlarına indireceklerinin sözünü verdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler