Bayburt'ta deprem haftası etkinlikleri gerçekleştiriliyor

Bayburt'ta deprem haftasında öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Bayburt'ta deprem haftası etkinlikleri gerçekleştiriliyor

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okullarda depremin etkisini azaltmaya yönelik etkinlikler başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik birimi koordinesinde öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü katkılarıyla öğrencilere deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar eğitmenler Ali Varol ve İhsan Oğuz tarafından anlatıldı. Çök-Kapan-Tutun yöntemine dikkat çeken eğitmenler, hayat üçgeninin önemine vurgu yaptılar.

Öğrencilere depremde panik yapılmaması gerektiğini söyleyen eğitmenler, sakin kalınmasının altını çizdiler. Deprem anında belirlenen güvenli yere geçilerek çök-kapan-tutun yöntemini yaptıktan sonra kafa bölgesini olası bir tehlikeye karşı korumalarını öğrencilere anlatan eğitmenler, sarsıntının geçmesini bu şekilde beklemelerini söylediler.

Eğitimin ardından deprem çantasının ne olduğundan bahseden eğitmenler, deprem çantası içerisinde bulundurulması gerekenleri anlattılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler