Bayburt'ta Başkan Yöney 2023'ü değerlendirdi

Bayburt'ta Halil İbrahim Yöney, 2023 yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

Bayburt'ta Başkan Yöney 2023'ü değerlendirdi

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, 2023 yılının değerlendirmesini yaptı. Yöney, 2023 yılında 138 yeni ortak edinerek, kooperatif ortak sayısını bin 200’e çıkardıklarını söyledi.

Kooperatifin bölgenin en önemli kooperatiflerinden biri olduğunu belirten Yöney, kooperatiflere tanınan kredi üst limitlerinde en üst limit olan 650 bin lirayı Bayburt esnafına kullandırttıklarını ifade etti. Yöney, bu anlamda kredi geri dönüşlerindeki sıkıntının minimum seviyede olduğunu vurgulayarak, Bayburt esnafına teşekkür etti.

2022 yılında 414 ortağa toplamda 119 milyon 864 bin lira kredi verildiğini açıklayan Yöney, 2023 yılında ise toplamda 440 esnafa 160 milyon lira kredi sağladıklarının altını çizdi.

"2024 yılına yeniliklerle giriyoruz"

Başkan Yöney, 2024 yılına kooperatif olarak yenilikler yaparak girdiklerini bildirerek, kredi değerlendirmelerindeki yeni uygulamalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“2024 yılında Bayburt esnafına kolaylık yapmak adına yenilikler yaparak giriyoruz. Bu anlamda önceden ipotek alarak kullandırdığımız bazı miktarları sadece kefil almak kaydıyla kullandıracağız. 100 bin lirayı bir kefil ile, 200 bin lirayı iki kefil ile vereceğiz. 200 bin liranın üzerindeki kredileri ise, miktarı karşılayacak orandaki ipotek ile sağlayacağız. Yine son aşamaya gelinen bir çalışmamız var. Çok yakında araç rehinlerinde noter uygulamasını kaldıracağız, bu işi bizzat genel merkezimizin verdiği yetkiyle bizler kooperatiflerimizde gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra kooperatifimizden esnaf olup kredi alabilmek için vergi levhasının açılışının üzerinden en az 6 ay geçmek zorundaydı. Yozgat Milletvekilimiz ve Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün meclisteki yoğun çalışmaları sonrası elde ettiğimiz yeni bir uygulamayla bu şart şoför esnafında kaldırıldı. Bundan böyle 1 günlük vergi levhası bulunan şoför esnafı kredi çekme hakkını elde edecek. Tüm bu yeniliklerin esnafımıza hayırlı olmasını diliyor, 2024 yılının sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler