Bayburt'ta bağımlılıkla mücadele çalışmaları

Bayburt'ta 'Bağımlılıkla Mücadele' çalışmaları sürüyor.

Bayburt'ta bağımlılıkla mücadele çalışmaları

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğünce 'Bağımlılıkla Mücadele' çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çalışmalar çerçevesinde üniversitede, Halk Eğitimi Merkezinde ve Cumhuriyet Caddesi'nde çeşitli eğitim ve faaliyetler gerçekleştirildi. Kişilerin madde kullanımının olumsuz etkileri konusunda bilinçlenmelerini ve bu bağımlılığı önlemek, tedavi etmek için gereken adımları atmalarını sağlamak amacıyla üniversite öğrencilerine bağımlılıkla mücadele ile ilgili bilgilendirme faaliyetinde bulundu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kursiyer kadınlar sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve madde bağımlılığı ile ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın artması; bireysel ve toplumsal sağlığa zararlı bağımlılık alanlarının bilgilenilmesi, bilinçlenilmesi ve alınacak önlemler konusunda farkındalık kazanılması konusunda bilgilendirildi. Cumhuriyet Caddesi'nde ise stant açılarak, vatandaşlar bağımlılıkla mücadele çalışmaları doğrultusunda bilgilendirildi, broşürler dağıtıldı. Açılan stantta, bağımlı bireylerin gerekli birimlerden destek alabileceği, alınan destekle bağımlılığın önüne geçilebileceği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel