Bayburt Üni. yeni rektörünü seçecek

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak'ın vefatının ardından yeni rektör adayını belirlemek için yarın seçim yapılacak.     Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  yaptığı açıklamada, rektör adayı belirleme seçimlerinde 7 adayın mücadele edec

Bayburt Üni. yeni rektörünü seçecek

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak'ın vefatının ardından yeni rektör adayını belirlemek için yarın seçim yapılacak.
     Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  yaptığı açıklamada, rektör adayı belirleme seçimlerinde 7 adayın mücadele edeceğini belirtti.
     Üniversitede yapılacak seçimde en fazla oyu alan 6 rektör adayının YÖK'e bildirileceğini ifade eden Coşkun, ''YÖK de bu adayları üçe indirecek ve Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı da bu üç isimden birini rektör olarak atayacak'' dedi.
     Seçimin yarın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacağını ifade eden Coşkun, ''Aday belirleme seçiminde 35 öğretim üyemizin oy kullanma hakkı var. Ancak bunlardan kaçı oy kullanacak bilemiyoruz. Tabii ki yapılacak seçimin geçerli sayılabilmesi için çoğunluğun oy kullanması gerekiyor. Aynı gün üniversitemizde bahar yarı yılı başlayacak. Bu nedenle öğretim üyelerimizin bu seçim atmosferinden bir an önce çıkması için seçimi öğleden önce yapmaya karar verdik'' dedi.
     Seçim için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirten Coşkun, ''Şu anda öğretim üyelerimizi ziyaret eden, oylarına talip olan 7 rektör adayımız var. Seçim günü yenileri ilave olur mu ya da mevcutlardan çekilen olabilir mi, onu bilemiyoruz'' dedi.
     Rektörlük için Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Şükrü Kılıç, Muğla Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Merkez Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Akan ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslan adaylığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel