Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi'ne Kavuşuyor

Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi'ne Kavuşuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dezavantajlı bölgelerimizin beşerî sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık verme hedefiyle Kalkınma Ajansları eliyle yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanarak 2020 yılı Mart ayında Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşme ile başlatılan toplam 1 milyon 420 bin lira bütçeli “Bayburt Bilim ve Sanatla Geleceğini Tasarlıyor” projesi kapsamında Bayburt Tasarım ve Beceri Merkezi misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda atölye kurulum çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan merkezi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Proje Koordinatörleri Hüseyin Akdoğan ve Samet Yavuz Terzi’den kurulumu gerçekleştirilen atölyelerle ilgili bilgi aldı.

Kodlama ve Yazılım, Robotik, 3 Boyutlu Tasarım, Model Uçak-Drone, AstroSTEM, Yabancı Dil, Zeka Oyunları, Müzik, Görsel Sanatlar, Heykel-Seramik, Ahşap İşleme ve Yaratıcı Drama olmak üzere toplam 12 atölyeden oluşan merkezin kurulumunda projeye 1.280.000TL hibe desteği sunan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na eğitime verdikleri destekten ötürü teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu “Merkezimizin kurulumunda projemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Cüneyt EPCİM başta olmak üzere KUDAKA Genel Sekreteri sayın Oktay Güven’in şahsında tüm ajans personeline şükranlarımı sunuyor ve gecesini gündüzüne katarak merkezimizin kurulumunu gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelimize de teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında kurulan bu atölyelerimizden ilimiz genelinde öğrenim gören okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimiz faydalanacaktır. Oluşturacağımız online randevu sistemiyle öğretmenlerimiz öğrencileriyle birlikte hafta içi ders saatlerinde bu merkezi kullanacaklar. Köylerimiz de dahil olmak üzere ilimiz genelinde öğrenim gören 14 bin öğrencimizin tamamının bu atölyelerden yararlanmasını sağlayacak bir sistem kuruyoruz. Bunun için de Müdürlüğümüzün tüm imkanlarını çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Ulaşım noktasında yine aynı şekilde servis desteğimiz de olacak. Sadece öğrencilerimiz değil başta öğretmenlerimiz olmak üzere yetişkin eğitimi alanında da kurslar ve atölye çalışmalarıyla her yaştan hemserimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amaçla bu atölyelerimizde çeşitli mesleki ve sanatsal kurslar düzenleyerek tüm halkımızın istifadesine de sunacağız. Bu atölyelerde çocuklarımız ve gençlerimiz bir yandan ilgi duydukları alanlarda becerilerini geliştirirken diğer yandan Teknofest ve MEB Robot gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanarak ilimizi temsil edecekler ve kariyerlerinin ilk adımlarını inşallah bu başarılarla taclandiracaklar. Yine bu merkezimizde Bakanlığımızın 2023 vizyonunda hedeflediği Tasarım ve Beceri atölyeleri ile ilgili kazanımları çocuklarımıza ve gençlerimize edindirme imkânı da bulmuş olacağız. Model Uçak ve Drone atölyesi, AstroSTEM atölyesi gibi alanında ilk ya da benzersiz olma özelliği taşıyan bu atölyelerin bir merkez bünyesinde ilimize kazandırılması konusunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın katkılarını çok anlamlı buluyorum. Kalkınmanın temel dinamiği olan eğitime yapılan bu desteklerin geleceğimiz için çok kritik öneme sahip olduğunu ve mutlaka karşılığını bulacağına yürekten inanıyorum. Açılış hazırlıkları süratle devam eden merkezimizin geleceğimizin mimarı olacak yavrularımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler