Bayburt Eko-Köyde vatandaşlar kendi hasat ettiği ürünleri satın alabiliyorlar

Bayburt'ta Eko-Köyde, vatandaşlar dallardan kendi elleriyle hasat ettiği sebzeleri satın alabiliyorlar.

Bayburt Eko-Köyde vatandaşlar kendi hasat ettiği ürünleri satın alabiliyorlar

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) katkılarıyla 2022 yılında hayata geçirilen 'Bayburt Eko-Köy' projesi dahilinde üretim yapılan alanlarda kontroller, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Diler Atayeter ile teknik personeller tarafından gerçekleştirildi.

Doğal bir üretim pazar alanı olan Eko-Köyde, vatandaşlar dallardan kendi elleriyle hasat ettiği sebzeleri satın alabiliyorlar.

Atıl durumda olan arazileri tarıma, ürünleri ise vatandaşlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, "Eko-Köyde vatandaşlarımız dallardan hasat ettikleri sebzeleri gönül rahatlığıyla satın alabilirler. Doğal, organik sebzeleri vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kopuz köprüsünden 800 metre yukarıda bulunan Harmanözü köyü yolu üzerindeki Eko-Köyümüzü vatandaşların hizmetine sunduk, istedikleri kadar sebzeyi ihtiyaçları doğrultusunda temin edebilecekler. Atıl durumdaki arazileri tarıma, üretilen ürünleri de vatandaşlarımıza kavuşturmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

bayburt-eko-koy-1.jpg

bayburt-eko-koy-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler