Batuk Trabzon Turizmini anlattı

Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, turizmin ülkenin milli değerlerinden biri ve kalkınmanın anahtarı olduğunu belirterek, ''Turizm sektörü ülkemiz ekonomisinin adeta lokomotifi olmuştur'' dedi. Batuk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Me

Batuk Trabzon Turizmini anlattı

Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, turizmin ülkenin milli değerlerinden biri ve kalkınmanın anahtarı olduğunu belirterek, ''Turizm sektörü ülkemiz ekonomisinin adeta lokomotifi olmuştur'' dedi. 

Batuk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki ''Turizm Haftası''nın açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, turizm ülkenin milli değerlerinden biri, kalkınmanın anahtarı ve bacasız sanayisi olduğunu söyledi. 

Turizmin ülkelere büyük katkılar sağladığını vurgulayan Batuk, ''Önceleri tatil ve kültür turizminden söz edilirken şimdi konferans, eko, yayla, yat gibi birçok turizmden bahsedilmektedir. Türkiye'miz gerçekten tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir'' şeklinde konuştu. 

Batuk, Türkiye'nin turizm potansiyelinin gün geçtikçe arttığını anlatarak, şunları kaydetti: 

"Turizmin gelişmesiyle ülke gerekli dövize kavuşmaktadır, istihdam artmaktadır, altyapı da gelişim sağlamaktadır. Bankacılık, ticaret, ulaşım, gıda ve hediyelik eşya gibi sektörler turizme bağlı olarak gelişmektedir.

Bunlar milli gelirin artmasına neden olmakta ve neticede refah artmaktadır. Turizm Türkiye'de son 10 yılda büyük bir gelişme göstermiştir. Ekonomiye en fazla döviz girdisi sağlayan bir sektör olmuştur.'' 

Batuk, 1999 yılındaki ekonomik kriz ve depremden etkilenen turizmin 2000'li yıllarda yeniden toparlandığını ifade ederek, ''Turizm sektörü ülkemiz ekonomisinin adeta lokomotifi olmuştur.

Bir araştırmaya göre turizm sektörü Türkiye ekonomisinin 38 değişik sektörünü eşdeğer olarak etkilemektedir. Bu durum turizmin ülke ekonomisi açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktadır'' diye konuştu. 

Türkiye'de kongre turizminde İzmir, Kuşadası ve İstanbul'un çekiştiğini de dile getiren Cezmi Batuk, Trabzon'un da kongre ve yayla turizmi açısından önemine işaret etti. 

Açılışa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çeşitli kurumların yetkilileri de katıldı. 

Davetliler açılışın ardından verilen kokteyle katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler