Başkonsolostan Valiye ziyaret

İran ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin arttığına değinen Vali Kızılcık, Trabzon ile İran arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan’ı, yeni görevi nedeniyle tebrik e

Başkonsolostan Valiye ziyaret

İran ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin arttığına değinen Vali Kızılcık, Trabzon ile İran arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan’ı, yeni görevi nedeniyle tebrik eden Vali Kızılcık, daha önce bu görevi yürüten Mohammad Rafiei ile oluşan iyi ilişkilerin devam etmesi temennisinde bulunarak, “Geçtiğimiz dönemde Başkonsolosumuz ile ilişkilerin arttırılması için gayet uyumlu bir çalışma yaptık. 1980 öncesi ticari ilişkiler göre ilişkilerimiz yeterli seviyede değil. Özellikle Venezuela’ya traktör ve araba ihracatının Trabzon limanı vasıtasıyla başlanmış olması bizi son derece memnun etti. Eminim ki bu istikrarlı ilişkiler devam ettiği sürece bu limanı sizler daha fazla kullanacaksınız. Özellikle Erzurum-Trabzon arasını tamamını duble yol yapma çalışmaları başladı. Bu karayolu ulaşımını çok ciddi rahatlatacak. Onun haricinde yakıt sorunu bulunmakta, bunu da hep beraber aşacağımıza inanıyorum. Özellikle turizm alanında son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu görüyorum. Sadece ticari olarak tüm alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerekli. Geçmiş dönemde sürdüğümüz ilişkilerin sizlerle birlikte devam edeceğine inanıyorum. İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki her alandaki gelişmelerin arttırılmasına katkımız olacağına inanıyorum” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan ise Trabzon’la İran arasındaki ilişkilerin istenen seviyeye gelmesi için çalışacaklarını ifade ederek “İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler inşallah günbe gün artar. İran ile öğrenci, öğretmen alışverişi ve üniversitelerin işbirliği yapmalarını istiyoruz. Trabzon limanından İran malları yükleniyor. İran’da üretilen traktörler ve arabalar buraya geliyor ve buradan liman vasıtasıyla Venezuela’ya gönderiliyor. Daha fazla ticari ilişkilerde bulunabiliriz. Maalesef şuanda İran ve Trabzon arasındaki ilişkiler çok az. Bu ilişkilerin üst seviyeye çıkmasını ümit ediyoruz. Sınır bölgesindeki şehirlerimiz ile ilişkilerimiz daha fazladır. İran ile Türkiye arasındaki ticari hacim 2009 yılında 10 milyardı. Gelecek 5 sene içerisinde 30 milyara çıkarılmasını hedefliyoruz. Bunda Trabzon’un payı çok az. Bu payın daha fazla olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık Başkonsolosu Nikan’a telkarinden yapılmış plaket verirken, Başkonsolosu Nikan ise Vali Kızılcık’a vazo hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel