Başkan'ın konukları öğrenciler

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Fatih Lisesi 11 Sosyal B sınıfı öğrencilerinin belediye çalışmaları ve ülke gündemi hakkındaki sorularını yanıtladı. Öğrenciler Buse Calap, Ebru Akbulut, Ezgi Bektaşoğlu, Halenur Kolcu ve Hakan Gedikli'yi

Başkan'ın konukları öğrenciler

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Fatih Lisesi 11 Sosyal B sınıfı öğrencilerinin belediye çalışmaları ve ülke gündemi hakkındaki sorularını yanıtladı. 

Öğrenciler Buse Calap, Ebru Akbulut, Ezgi Bektaşoğlu, Halenur Kolcu ve Hakan Gedikli'yi makamında kabul ederek sorularını yanıtlayan Gümrükçüoğlu, görevde bulunduğu dönem içerisinde yaptıkları ve yapımına devam ettikleri projelerin tamamlanmasıyla Trabzon'un çehresinin değiştiğinin çok net bir şekilde görüleceğini söyledi. 

Gümrükçüoğlu, ''Trabzon ne zaman büyükşehir olacak ve büyükşehir Trabzon'a ne katacak'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
     ''Büyükşehirlerin İller Bankası'ndan, merkezi hükümetten ve yatırımlardan aldıkları paylar daha büyüktür. Büyükşehir olabilmek için teknik ve idari çalışmamızı yaptık. Valiliğimiz vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne sunduk. Sunduğumuz raporlar sonrasında benzer konumda olan Türkiye'deki diğer 4 ille birlikte Trabzon'un da büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşması için İçişleri Bakanlığı'ndaki alt komisyon çalışmalarını sürdürmektedir. Onların hazırlayacağı taslak, bir kanun tasarısı haline geldiğinde Meclise sunulup kanunlaştığı zaman diğer ifade ettiğim dört ille birlikte Trabzon'umuzun da büyükşehir statüsüne kavuşmasını bekliyorum. Trabzon'un 2011'in ilk çeyreğinde büyükşehir olmasını umuyorum.'' 

Yapımını sürdürdükleri Zağnos, Tabakhane, Ayasofya ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin yanında Erdoğdu yolu, Kanuni Bulvarı ve Meydan Parkının yeniden düzenlenmesi projeleri, kavşak düzenlemeleri yanında yapımı tamamlanan 5.6 kilometrelik yürüyüş yolu, derin deşarj sistemi, Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılması çalışmalarıyla birlikte Trabzon'un bir dünya kenti haline geleceğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     ''Dünya çok çabuk gelişmekte. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerimiz çok çalışarak milletimize ve vatanımıza faydalı fertler olmak için gayret göstermelisiniz. Mutlaka yabancı dil öğrenmelisiniz. Büyüklerinize saygı göstermeli, küçüklerinizi sevmelisiniz. Örf ve adetlerimize, kültürümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarılması için gayret göstermelisiniz.'' 

Başkan Gümrükçüoğlu, röportajın sonunda öğrencilere hediye verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel