Başkan'dan su açıklaması

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu pet şişe suyu değil, Trabzon Belediyesi'nin şehre sağladığı pet şişe suyundan içtiğini belirterek Trabzon halkınada bunu tavsiye ettiğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu Şoförler ve Otomobilciler Odası'n

Başkan'dan su açıklaması

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu pet şişe suyu değil, Trabzon Belediyesi'nin şehre sağladığı pet şişe suyundan içtiğini belirterek Trabzon halkınada bunu tavsiye ettiğini söyledi.

 

Başkan Gümrükçüoğlu Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın iftar yemeğinde gazetecilerin CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya'nın Trabzon'da musluklardan akan suyun kanseri arttırdığı yönündeki iddialarını sorması üzerine yaptığı açıklamada gerek Atasu Barajı'ndan sağlanan suyun, gerekse ihtiyaç duyulduğunda devreye sokulabilecek Değirmendere Suyu'nun pet şişelerden daha lezzetli bir su olduğunu ve kendisinin de belediyenin suyunu tercih ettiğini söyledi.

 

Trabzon halkının içtiği suyun pet şişelerdeki Sudan daha lezzetli olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu asbestli boruların kanser yapması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek "Bir şeyi bilmemekten ötürü insanın bir kabahati olmaz. Ama öğrenmemek bir kabahat olsa gerek. Bu bakımdan bilgisizce olan konuşmalardan ötürü bu beyanatları esefle karşılıyorum. Trabzon'un musluğunun suyunu ben rahatlıkla içiyorum.

 

Atasu'nun suyu, Değirmendere'nin suyunu arıtmadan geçtikten sonra

 

besmele çekip içiyorum. Bütün Trabzon'a da aynı şekilde afiyetle içmesini tavsiye ediyorum.

 

Atasu'nun, Değirmendere'nin suyu arıtmadan geçtikten sonra en iyi içilecek sudur. Değme pet şişe sulara 'benim' bile demez. En lezzetli sudur. Peki asbest borulara gelince ben tıp doktoruyum. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptım. Hasbelkader halk sağlığını koruyanların en başındaki biriydim. Bilimsel bir gerçekliği belirtmek lazım. Sormak ve öğrenmek lazım. Aspestli borulardan geçen su hiçbir şekilde kanser yapmaz. Eğer asbestli bir boru herhangi bir tahribe maruz kalırda kırılırsa, kırıldığı sırada da toz toprak olursa, tozları havaya kalkarsa ve bu soluma yoluyla insanın akciğerlerine giderse ve bu solumaya insan devamlı maruz kalırsa akciğer zarı kalınlaşmasıyla devam eden bir akciğer kanseri oluşma riski taşıyabilir. Bu asbestle uğraşan sanayi dalındaki insanların başına gelen klinik bir tablodur. Asbest tozlarını devamlı olarak solumakla insanın kansere yakalanma riski artar. Asbestli boruların içinden su geçerken bu suyun herhangi bir şekilde asbeste bulaşması halinde kansere yakalanma riski mümkün değildir" dedi.

 

"SORUMSUZCA YAPILAN AÇIKLAMALAR İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Bir şeyi bilmeden, sormadan, etmeden halkın sağlığını ilgilendiren böyle bir konuda bir siyasi partinin il yada ilçe başkanının böyle bir beyanat vermesi tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu bakımdan ilgili hakkında halk sağlığını tahdit edip, aynı zamanda halkı yanlış bilgilendirilmesiyle galeyanına sebep olmak gibi bir sonuç doğuracağından dolayı mutlaka suç duyurusunda bulunacağız. Böyle beyanat olmaz. Ben pet şişe suyu değil Trabzon'un suyunu içiyorum" diye konuştu.

 

"ŞEHİR ŞEBEKESİ KANSER YAPTIĞI İÇİN DEĞİL ESKİDİĞİ İÇİN YENİLENİYOR"

Trabzon Belediye Başkanı olmadan önce ortaya koyduğu 61 projede böyle bir vaatte bulunmadığını buna rağmen Trabzon'un tüm şehir şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası ile yürüttükleri proje çalışmasının son aşamaya geldiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Biz daha önce su şebekesinde arıza olduğunda boru değiştirilirken mutlaka asbestli olmayan polietilen borularla değiştirme prensibini zaten uyguluyoruz. Bunu bizden öncekiler de uyguladı. Yani herhangi bir yerde arıza meydana geldiğinde polietilen borularla değiştiriyoruz. 61 projemizin arasında yer almamasına rağmen 3 yıllık bir çalışma ile İller Bankasıyla yaptığımız ihale ile birlikte şehrin tüm içme şebeke suyunu değiştirme gayreti içindeyiz. Bunu etap etap yürütüyoruz. Hedefimiz tam şehir şebekesini değiştirmektir. Tabi bunu yaparken asbestli değil polietilen boru ile yapacağız. Ama bunu yaparken şehrin şebekesinin 40 yıla dayanmış olması sebebiyle fazla arıza yapmasından ötürü tüm şebekeyi değiştiriyoruz. Yani kanser tehlikesinden değil. Öyle kafadan atmakla bu işler olmaz. Konuştuğumuz sözün sorumluluğunu taşıyacağız" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel