Başkan'dan otel açıklaması

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da otel yatırımı yapmak isteyen Al Rubeaan Şirketi yetkilileri ile görüştü. Şirket yetkilileri otel yatırımının ön çalışmaları konusunda Başkan Gümrükçüoğlu’na bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu

Başkan'dan otel açıklaması

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da otel yatırımı yapmak isteyen Al Rubeaan Şirketi yetkilileri ile görüştü. Şirket yetkilileri otel yatırımının ön çalışmaları konusunda Başkan Gümrükçüoğlu’na bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu Boztepe’ye de 5 yıldızlı bir otel yapma projelerinin olduğunu ve bu konudaki çalışmaların son noktaya geldiğini kaydetti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'da beş yıldızlı otel yapımı için açılan ihaleyi kazan Suudi Arabistan merkezli Al-Rubeaan Group tarafından Trabzon’a yapılacak olan otelin şehrin turizmine ve istihdama önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Başkan Gümrükçüoğlu son yıllarda Doğu Karadeniz'e özellikle Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiğini, tatillerini bu yörede geçirdiklerine işaret ederek, “''Bunu gören Arap şirketleri de ilimize yatırım yapmak istediler. Suudi Arabistan'dan gelen Al Rubeaan şirketi yetkilileriyle otel yapımı konusunda daha önceden görüşülmüş ve bu görüşmeler sonucunda da anlaşma sağlanmıştı.  Al Rubeaan, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren ünlü bir turizm şirketi. Şirketin dünyanın birçok ülkesinde yatırımları var. Trabzon'da da 5 yıldızlı bir otel yapmak için anlaşma sağlandı. Projenin otel yapımı aşamasında görev alacak inşaat yetkilileri ile mühendislik, muhasebe danışmanlık şirketi yetkilileri, Trabzon'a gelecek. Bu yatırım, ilimizin turizmine ve istihdama önemli katkı sağlayacak'' diye konuştu.

Trabzon’a yapılacak her türlü yatırımın yanında olduklarının altını da çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un geleceğinde turizm çok önemli bir yer tutacak. Gerek 5 yıldızlı otellerin yapılması, gerek yayla turizminin teşvik edilmesi ve gerekse de mevcut tesislerimizin daha iyi konuma getirilmesi için gerçekleştirilecek tüm projelere destek olacağız” dedi.

Bilindiği gibi Trabzon'un Yalıncak beldesinde, mülkiyeti Özel İdare'ye ait 15 bin 995 metrekarelik taşınmazların irtifak hakkı tesis edilmesi ve kullanma izni yapılan ihale sonucunda bu şirkete verilmişti.

BOZTEPE’YE DE OTEL YAPACAĞIZ

Boztepe’de de bir otel projesi hazırlıkları olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da turizme mutlaka birincil önceliği vermemiz gerektiğini her zaman söylüyoruz. Burada birkaç unsurdan birisi konaklama. Konaklama konusunda adımlar atmamız gerekiyor. Al Rubeaan şirketinin yapacağı otel dışında   biz de Boztepe’de  daha önceki yıllarda da yapılması planlanmış olan bir 5 yıldızlı otelin yapılması için Tabiat Varlıklarını Düzenleme Kurulumuzun  çok kıymetli görüşleri ile yol almaya devem ediyoruz. Bu konu sonuçlanma aşamasına gelmiş durumda. İnşallah bunun sonunda yapacağımız bir proje yarışması ile Boztepe’yi yaşam alanlarıyla birlikte yeniden dizayn edeceğiz“ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler