Başkan'dan Demiryolu müjdesi

Başkan Gümrüçküoğlu, “ Hızlı tren ve demiryolu önümüzdeki 5 yılın sonunda Trabzon ile buluşacak”Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) düzenlediği programda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu girişimciliği üst

Başkan'dan Demiryolu müjdesi

Başkan Gümrüçküoğlu, “ Hızlı tren ve demiryolu önümüzdeki 5 yılın sonunda Trabzon ile buluşacak”

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) düzenlediği programda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu girişimciliği üst düzeyde olan Trabzon insanının, girişimciliği daha çok Trabzon dışında sürdürdüğünü belirterek, “Girişimcilerimizin kendi memleketlerine yatırım yapmaları için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi. Gümrükçüoğlu ayrıca demiryolu ve hızlı trenin önümüzdeki 5 yılın sonunda Trabzon ile buluşturulacağı müjdesini verdi.

Zorlu Grand Otel’de yapılan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu çok sayıda siyasetçi, iş adamı, bürokrat ve davetli katıldığı programda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un 12 Haziran seçimlerinden sonra Büyükşehir olacağını hatırlatarak, “Bu nedenle büyükşehri çok iyi çalışarak karşılamak gerekiyor. Altyapı ve imar bütünlükleri açısından şehri gelecek kuşaklara en işi şeklide teslim etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda herkese sorumluluklar düşüyor.  ” diye konuştu.

Girişimilerin kentlere ve bölgelere yatırım yaparken en önemli kıstasların başında ulaşımın geldiğin kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu bu anlamda son yıllarda Trabzon’da ulaşım imkanlarının arttığını belirtti. Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdoğdu yolu gidişli gelişli yapılıyor. Uğurlu Karşıyaka yolunun projesi tamamlandı ve 2012 yılı yatırım bütçesine konuldu. Kanuni Bulvarı gibi bir dev projesini yapımına başlandı. Trabzon Maçka duble yolu yapılıyor. Bir de şu anda projesi bitirilmekte olan Zigana ve Kop geçitlerinin kot yükseltilerinin düşürülerek Trabzon –Erzurum yolunun yine duble yol tarzında 2.5 saate indirilmesinin çalışması tamamlanıyor.  Bunlar sanayici ve işadamlarını çok ilgilendiren hususlar” şeklinde konuştu.

 Trabzon’un ve bölgenin yüzyıllardır hayali olan demiryolu ve hızlı tren projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığı kaydeden Gümrükçüoğlu, önümüzdeki 5 yılın sonunda Trabzon’un demiryolu ile buluşmasının planlandığını söyledi.

Gümrükçüoğlu ayrıca Akyazı Spor Kompleksi içerisinde ikinci etabında Kurvaziyer limanının da yapılacağını sözlerine eklendi.

Ulaşım ve lojistik yarımlar yanında şehrin günlük hayatını ve yaşam standardını yükseltmek için kentsel dönüşüm projelerinin yapımının devam ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya, Zağnos, Tabakhane ve çömlekçi kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon’un çehresinin değişeceğini iddia etti.

Atasu Barajı’nın son iki yıl içerisinde çıkartılan ek ödeneklerle hızlı bir şekilde yapılarak Trabzon halkının hizmetine sunulduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu şehir içme suyu şebekesinin yenilenmesi ile yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılmasın proje ihalelerinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel