Başkan Gümrükçüoğlu'ndan uyarı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çukurçayır’da bulunan Trabzon Belediyesi Hayvan bakımevinde incelemelerde bulundu.  Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile birlikte Hayvan Bakımevini gezen Başkan Gümrükçüoğlu Hayvan Bakımevinin önemli bir

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan uyarı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çukurçayır’da bulunan Trabzon Belediyesi Hayvan bakımevinde incelemelerde bulundu.

 

Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile birlikte Hayvan Bakımevini gezen Başkan Gümrükçüoğlu Hayvan Bakımevinin önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, “ Yaptığımız incelemelerde kapasitesinin 200 olmasına rağmen burada 300 hayvanın barındırıldığını gördük. Bakımevinin kapasitesinin ve iyi olan koşullarını daha da iyileştirilmesi için nelerin yapılabileceği noktasında çalışmalar yapıyoruz. Burada rehabilite edilen hayvanların sahiplendirilmesi ve küpelenip tekrar doğaya bırakılması için çalışmalar yapılmaktadır. Hayvansever vatandaşlar belediye Veteriner Müdürlüğü’ne başvurarak hayvan bakımevinde bulunan köpeklerden sahiplenme yoluna gidebilirler” diye konuştu.

Başkan Gümrüçküoğlu, hayvan bakımevi etrafına köyler, ilçeler ve beldelerden başıboş köpeklerin bıraktığını da hatırlatarak, “ Bakımevimizin kapasitesi zaten sınırlı. Habersiz olarak bırakılan bu hayvanlar çevreyi de rahatsız edebiliyor. Bu nedenle başıboş hayvanların barınak etrafına gelişigüzel bırakılmamalıdır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.    

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler