Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Akyazı cevabı

Trabzon'da yapımına başlanan Akyazı Stadı ile ilgili kendisini eleştiren CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu'na, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan cevap geldi.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükç

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Akyazı cevabı

Trabzon'da yapımına başlanan Akyazı Stadı ile ilgili kendisini eleştiren CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu'na, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan cevap geldi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu CHP Trabzon Milletvekili ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Volkan Canalioğlu’nun Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili, ‘Akyazı’yı 10 yıl siyaset için kullandılar. Şimdi stad yapılıyor. Ne ile? Bizim paramızla. Karşılığında Avni Aker’i, Yavuz Selim’i, Kapalı Spor Salonunu, Orman Müdürlüğüne ait alanı, Fatih Stadını aldılar. TOKİ Trabzon üzerinden rant sağlıyor.” ifadelerine karşılık olarak, “2009 seçimleri öncesinde açıkladığımız projelere hayal diyenler, projelerin yapıldığını ve yapılmaya başladığını görünce akla hayale gelmeyecek ve bir o kadar da gülünç ifadelerle Trabzonluların karşısına çıkmalarına vatandaşlarımız gereken cevabı 30 Mart’ta en iyi şekilde verecektir. Canalioğlu’nun ifade ettiği yerler zaten devletin malı. Akyazı Spor Kompleksi’ni de devlet yapıyor” cümleleri ile eleştirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi inşaatının hızlı bir şekilde devam etmesinin bazı kişileri rahatsız ettiğine dikkat çekerek, “Çıkıyor bir milletvekili ne diyor? ‘19 Mayıs Stadı’nı alacaksın, Avni Aker’i alacaksın, bunun karşılığında bana Akyazı’yı yapacaksın. Benim paramla bana iş yaptığını iddia edeceksin’. Laf ebeliğine ne gerek var. Bunu bu lafları söyleyenlere ifade etmek istiyorum. Toplama çıkarma biliyor musun? Devletin milletin malı nerde diye öğrenme zahmetine katlanıyor musun? Şu anda Avni Aker Stadı kimindir? Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün. Yani devletin. Yavuz Selim Stadı kimindir? Devletin. Hazineden alınmış, yapılmış kullanıma tahsis edilmiştir. Yani sizden bir şey alındığı yok. Belediyemizin malı mıydı orası? Yok. Sadece otogar Belediyenin hizmet alanıdır. Ben onun yerine de mislilerce hizmet alanı alacağım" dedi.

Akyazı Spor Kompleksini seçim malzemesi yapmayacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Kompleksi, Belediye, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, TOKİ, Karayolları yapıyor. Daha kimsenin de bunu seçim malzemesi yapacağı yok. Yapılmış ihalesi verilmiş yapılmakta. Trabzon’un vizyon projesi olacak bu projeyi eleştirmek yerine yapanlara teşekkür etmek Trabzonluluğa yakışan bir davranıştır. Bizle Akyazı’yı seçim malzemesi yapmıyoruz, spor kompleksinin yapıldığını görüp de içlerine sindiremeyenler bunu seçim malzemesi yapıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler