Başkan Çolak HES'leri savundu

Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, ilçesi sınırları içerisinde yapılan HES projelerinin iddia edildiği kadar çevreyi tahrip etmediğini belirterek vatanını seven herkesin bu projeleri savunması gerektiğini söyledi. Rize’nin Kalkandere İlçesi Belediye

Başkan Çolak HES'leri savundu

Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, ilçesi sınırları içerisinde yapılan HES projelerinin iddia edildiği kadar çevreyi tahrip etmediğini belirterek vatanını seven herkesin bu projeleri savunması gerektiğini söyledi.

Rize’nin Kalkandere İlçesi Belediye Başkanı Nihat Çolak  ilçesinde devam eden HES Projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çolak, projelerin iddia edildiği gibi çevreyi tahrip etmediğini belirterek vatanını seven herkesin HES projelerini desteklemesi gerektiğini savundu. Çolak konuyla ilgili olarak, “Vatanını milletini ülkesini seven bir kişi olarak bu projelere ülkemizin ne kadar ihtiyacı olduğunu görüyor ve bu projeleri savunuyorum. Vatanını seven herkes bunu yapmalı. Birileri çıkmış ‘bitki örtüsü yok olacak, hafriyatlar dereye dökülecek’ diyorlar. Ancak kesilen her 20 ağaç için 2 bin ağaç dikildiğini görmüyorlar. Çıkan hafriyatı dolgu malzemesi olarak kullanmak için insanların birbiri ile yarıştığını görmüyorlar. Cenabı hak her şeyi insan için yarattı. Yaratılan her şeyin insana faydası var. Hak o dereleri aksın biz izleyelim diye yaratmadı. Onları değerlendirip ülke ekonomimize kazandırmak zorundayız. Şahsen yeşiller grubunu şiddetli kınıyorum. Onlar 2 saat elektrik kesilince Kalkandere de ki vatandaşların çektiği sıkıntıyı bilmiyorlar. 10 yılda bir Rize’ye gelip eleştiriyorlar. Bir çoğu Rize’de yaşamıyor. Ülkemizin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bu projelere ihtiyacımız var” dedi.

OSB’DE SON NOKTAYA GELİNDİ

Çolak, Kalkandere İlçesi sınırları içerisinde Rize’nin ilk Organize Sanayi Bölgesi’ni oluşturmak için 12 yıl boyunca verdikleri mücadelede son aşamaya geldiklerini belirterek, “ 12 yıl önce başlattığımız mücadele bazı engellemelerden dolayı sonuca varmamızı hep geciktirdi. 5 kişinin itirazı üzerine Danıştay kamulaştırma ile ilgili siyasi bir karar vermişti. İtirazlar üzerinde projede ki kamu yayarı görüldü ve engeller aşıldı. 11 yıl sonra ışık görüldü” diye konuştu.

550 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin Rize ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Çolak, projenin bölgedeki istihdam sorununa güçlü bir çözüm sağlayacağını da vurguladı.

CEZAEVİ İLÇEYE KAKI SAĞLIYOR

Çolak, ismi kötü olsa da Kalkandere L Tipi Cezaevinin ilçelerine önemli katkıları olduğunu belirterek, “Cezaevinde bulunan 600 vatandaşımızın en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşmasını diliyorum. İsmi kötüdür ama cezaevleri olmazsa olmaz. Cezaevinin ilçemize katkısı büyüktür.

600’e yakın tutuklu ve mahkum var. 200’e yakın personel var. Belediye olarak yıllık ortalama 700-700 bin TL su geliri elde ediyoruz. İl Trafik Komisyonu kararı ile güzergahta toplu taşıma hatları oluşturduk. Bir çok kişiye yeni iş kapısı oluşturulurken belediyemizin yaklaşık 550 bin TL hat geliri oldu” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel