Başkan bisiklet yolunu inceledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşirli ile Ayasofya arasında yapımı devam eden bisiklet yolunda incelemelerde bulundu.  Başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç ile yolda incelemelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Beşirli Mahallesi ile Ganita mev

Başkan bisiklet yolunu inceledi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşirli ile Ayasofya arasında yapımı devam eden bisiklet yolunda incelemelerde bulundu.

 

Başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç ile yolda incelemelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Beşirli Mahallesi ile Ganita mevkisi arasında yapımı tamamlanmak üzere olan yürüyüş yolunun kuzeyine yapılan ve 1 kilometre uzunluğunda olan bisiklet yolunun, önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

 

Yapımına daha önce başladıkları ve bitme aşamasına gelen 5.6 kilometrelik yürüyüş yolunun önemli bir sağlıklı yaşam alanı olacağına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: ''Yürüyüşü ve sporu özendirmek ve sevdirmek amacıyla yakın bir gelecekte geniş kapsamlı bir açılış organize edeceğiz. Yürüyüş yoluna paralel olarak uluslararası standartlarda olan bisiklet yolunun yapımına da başladık. İlk etapta 1 kilometre uzunluğunda olacak bisiklet yolunu kasım ayı ortalarına kadar vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyoruz. Ayrıca bisiklet yolunun deniz tarafına ise herhangi bir olumsuzluğa ve kaza riskine karşı 80 santimetre yüksekliğinde çitler yerleştireceğiz.''

 

Gümrükçüoğlu, sahil bandında yaptıkları yürüyüş ve bisiklet yolu ile yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşların sahip çıkarak bunları korumalarını istedi.

 

Başkan yardımcısı Sevinç ise bisikletseverlerin hizmetine sunmak için yapımına başladıkları yolun uluslararası standartlarda olduğunu anlatarak, ilk etapta 1 kilometre uzunluğunda yaptıkları yolun ileride kullanma sıklığına ve ihtiyaca göre uzatılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel