Başkan adayına Trabzon tepkisi

Giresun’un Görele İlçe Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, 2012 Ocak ayında “Trabzon’a bağlansaydık daha çok hizmet alırdık” dediği için tepkilere maruz kaldığını söyledi.Trabzon’da hizmet endeksli siyaset yapıldığını, G

Başkan adayına Trabzon tepkisi

Giresun’un Görele İlçe Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Melikoğlu, 2012 Ocak ayında “Trabzon’a bağlansaydık daha çok hizmet alırdık” dediği için tepkilere maruz kaldığını söyledi.

Trabzon’da hizmet endeksli siyaset yapıldığını, Giresun’da ise partizanlık yapıldığını, 2012 Ocak ayında söylediği “Trabzon’a bağlansaydık daha çok hizmet alırdık” sözlerinin doğruluğunun ortaya çıktığını belirten Melikoğlu, “Ne derece haklı bir söylemde bulunduğum ortadadır. Trabzon’a bağlı olsaydık 300 kişilik öğrenci yurdu, yaklaşık 13 milyonluk yatırım programından çıkarılabilinir miydi? Görele-Çanakçı yolu hala bu durumda olur muydu? 13 Şubat İlçe Stadyumu 6-7 yılda mı yapılırdı? Volkan Canalioğlu’nun CHP’den Trabzon Belediye Başkanlığı yaptığı dönem de 40-50 Trilyon liraya Belediye Bütçesine yük olmadan yaptırılan Sahil Düzenleme projeleri bizde de aynı sistemle yapılamaz mıydı? Biz sahillerimizi borçlanarak, krediyle belediye imkanlarımızla yapıyoruz” dedi.

Görele’ye getirilmek istenen hizmetler konusunda yaşanan zorlukları dile getiren Melikoğlu, “Trabzon’un Devlet hizmeti alma konusunda gösterilen hassasiyet ilçemiz için gösterilmemiştir. Görele halkını uyarıcı yöndeki bu açıklamamdan ürken vesayetçi siyaset mühendisleri her zaman yaptıkları gibi söylemi çarpıttılar ve ‘Melikoğlu Trabzon’a bağlanmak istiyor’ şeklinde yorumladılar. Vesayetçi siyaset mühendislerinin çabaları boşa çıktı ve gelişen olaylar Melikoğlu’nu her zaman olduğu gibi haklı çıkardı. Melikoğlu gece gündüz demeden üzerinde çalıştığı, 2010 yılında Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak döneminde yatırım programına aldırdığı ve Görele’ye kazandırmak için uğraştığı Öğrenci Yurdu, Yatırım Program’ından çıkarıldı. Yatırım Planı’ndan çıkarılan Öğrenci Yurdu hakkında dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç, Giresun ziyareti sırasında uğradığı Görele’de 2013 yılı Yatırım Programına alınan 300 yataklı Öğrenci Yurdu’nun temelinin atılacağı sözünü vermişti” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler