Başın sağ olsun Doğu Karadeniz

Başta doğu Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin en büyük sorunları arasında yer almaya başlayan kaçak çay her geçen gün gittikçe daha büyük soruna neden olmaya başladı.Milli marka ÇAYKUR’u da etkileyen kaçak çayın ülkemizde satış oranı 70 ile 80 bin

Başın sağ olsun Doğu Karadeniz

Başta doğu Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin en büyük sorunları arasında yer almaya başlayan kaçak çay her geçen gün gittikçe daha büyük soruna neden olmaya başladı.

Milli marka ÇAYKUR’u da etkileyen kaçak çayın ülkemizde satış oranı 70 ile 80 bin tonu bulması yılda 550 bin ton yaş çay işleyerek 50 bin ton kuru çay imal eden ÇAYKUR’un deposunda çayı bıraktı. 

ÇAYKUR’un yanı sıra çay üreticisi müstahsillerinde sorunu olmaya başlayan kaçak çayda iddialar ise her geçen gün farklılaşmaya başladı.

Özel sektörde kaçak çay mı satıyor?  

Son dönemlerde Doğu Karadeniz bölgesindeki her alanda konuşulan bu iddia doğru ise ÇAYKUR’un daha çok zarar göreceği ortada.

Özel sektörde çay üreterek piyasaya sürülen çayların yarısından fazlasında kaçak çay bulunduğu iddia edildi. Özel firmalar sınır dışından illegal yollar ille ülkemize giren çayları satın alarak kendi markalarına ait paketleme fabrikalarında kendi çayları ile karıştırarak piyasaya sürüyor.

Rize limanına kaçak çay mı geliyor?

Başka bir iddia ise çok çarpıcı yaş çay işleme fabrikalarının tamamına yakınının Doğu Karadeniz bölgesinde olmasından dolayı çayın kapısı konumunda olan Rize limanına kaçak çay resmi yoldan geldiği iddiası ise Doğu Karadeniz topraklarında çayı öldürüyor.  

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel