Başbakan'ın Trabzon mitingine kaç kişi geldi?

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün yapılan Trabzon mitingini değerlendirdi.  Trabzon ölçeğinde bu güne kadar böyle mahşeri bir kalabalık miting hatırlamadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, T

Başbakan'ın Trabzon mitingine kaç kişi geldi?
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün yapılan Trabzon mitingini değerlendirdi. 
 
Trabzon ölçeğinde bu güne kadar böyle mahşeri bir kalabalık miting hatırlamadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, Trabzonlular’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, “2009-2014 belediyecilik dönemimizde Meydan diye tabir ettiğimiz Atatürk Alanı’nı 4 bin metre kareden 15 bin metre kareye çıkartmış idik. Meydan’a açılan yan sokaklar ve caddeler dahil olmak üzere Trabzon tarihinde, bugüne kadar böylesine mahşeri bir kalabalık bir mitingi bilmiyoruz, hatırlamıyoruz. Ben ve yaşça benden daha büyük olan hemşerilerim de böylesine kalabalığı olan, böylesine mahşeri bir topluluğu bulunduran bir Trabzon mitingini hatırlamadıklarını hepsi söylediler. Ayrıca helikopterlerden yapılan sayımlarda da bunun oranın ne kadar büyük olduğu ifade edildi. Bu mahşeri kalabalığın en önemli özelliği de 17 Aralık sürecinden beri tüm ülkemizde olan mitingler gibi İstanbul’daki miting gibi müthiş bir coşkuyla vatandaşın çok büyük bir beğenisi, sevdası, teşviki ve tezahüratıyla cereyan eden bir miting olması idi. Büyük bir kalabalık ve büyük bir coşku vardı. 60 binden fazla insanımız mitinge geldi. İlçelerden gelip de yer bulamadıklarından dolayı geriye dönen vatandaşlarımız da vardı. Tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı
 
Başkan Gümrükçüoğlu Trabzonlular’ın, haksızlığa nasıl karşı çıktıklarını en anlamlı şekilde böylesine mahşeri bir kalabalıkla bir kez daha gösterdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler