Başbakan'ı güldünüz ama...

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla TEKNOKENT açılışı yapıldı.Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezinde yapılan TEKNOKENT sunumuna, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün,

Başbakan'ı güldünüz ama...

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla TEKNOKENT açılışı yapıldı.

teknokent1.jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezinde yapılan TEKNOKENT sunumuna, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 

TEKNOKENT’LER ÇOK ÖNEMLİ

Sunumun açılış konuşmasını KTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr Orhan Aydın yaptı. Aydın yaptığı konuşmada TEKNOKENT’lerin hem ülke için hem de yaşanılan şehir için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Globalleşen dünyada rekabet çok önemli. Diğer Avrupa ülkeleri ile rekabete girmemiz için çok iyi şeyler üretmemiz gerekir. Girişimci arkadaşlarımızı yönlendirmeliyiz. Devletimiz bu konuda gereken desteği veriyor” şeklinde konuştu.

teknokent2.jpg

Prof. Dr. Aydın’dan sonra konuşan KTÜ Rektörü İbrahim Özen, TEKNOKENT’in KTÜ’ye kurulmasından büyük onur duyduğunu belirterek, KTÜ hakkında konuklara bilgi verdi.

10 YIL SONRA ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise, dünyada yaşanan krizi Türkiye’nin bu kadar az hasarla geçirmesinde TEKNOKENT’lerin çok büyük önemi olduğunu ve bu yıl Türkiye’nin Çin’den sonra 2. En büyük büyümeyi sağlayan ülke olduk, gelişen TEKNOKENT’lerle Türkiye’nin 10 yıl sonra çok daha iyi büyümeler ortaya çıkacaktır” dedi.

 teknokent3.jpg

KENDİ İŞİNİZİN PATRONU OLUN!

TEKNOKENT açılışı için Trabzon’a gelen Bakan Nihat Ergün ise konuşmasında Trabzon ve Karadeniz bölgesi için bu projenin gerçekleşmiş olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Ergün, TEKNOKENT’lerle başarmanın 2 önemli unsuru vardır. Bunların birincisi Ekonomik ve Kültürel kalkınmayı birliktelikle sürdürmek ikincisi ise kalkınmanın ülkeye yayılması ve adaleti yaygınlaştırmaktır. Üniversitenin aktif hale gelmesiyle Trabzon’un ihracat rakamı bugün 1 milyar $’a yaklaştı. Bu rakamı 234 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkardık. İnanıyoruz ki Trabzon çok daha iyi yerlere gelecektir. Türkiye’de AR-GE ve TEKNOKENT’lerle teknolojiyi geliştirerek, dış ülkelere kendi teknolojimizi ihraç edecek duruma gelmeliyiz. Biz başa geldiğimizde 2 tane kurulu TEKNOKENT vardı. Bunlardan biri TÜBİTAK diğeri ise ODTÜ’deydi. Şimdi ise bu rakam 30 çıktı. Karadeniz Teknik Üniversitemizde de 9 öğrencimiz TEKNOKENT ile birlikte projelerini hayata geçirdiler. Bunların 6 tanesi şuanda çok iyi bir aşamada. Bir tanesi ise patent alma aşamasına kadar geldi. Gençlerimiz projelerini üretmekten kaçmasınlar. Devlet yeterli desteği girişimcilerimize sunuyor. Devletimiz 100 gence 10 milyon TL hibe ediyor. Bu rakamı 2011 yılında 30 milyon TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz kendi işlerinin patronu olsun istiyoruz. KTÜ’de TEKNOKENT açılması için 6.1 milyon dolar kadar bir bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 5.3 milyon doları devletimiz tarafından karşılandı. Girişimcileri bekliyoruz. Ancak kaliteden kesinlikle ödün verilmemelidir. Ürün yelpazemizi genişleterek yaşanan global krizleri ülkemiz çok rahat az hasarla atlatacaktır. Bu TEKNOKENT Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olsun dedi.

 teknokent4.jpg

BAŞBAKAN’I GÜLDÜNÜZ AMA…

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün talebi üzerine konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon’un kültüründen bahsederek, “Trabzonluların hep ben dediği bilinir. Ancak gençlerimizle Trabzon biz demeyi öğrendi. Temennimiz Trabzon’un teknoloji merkezi haline gelmesidir. Bu yolda önemli olan iki şey gençlik ve bilgidir. Başbakan kriz teğet geçti dediğinde herkes alay etti ama bakın sonuç ortada. Bugün Bakan Hayati Yazıcı 100.00 memur alınacağını açıklarken İspanya işten çıkarmalar yapıyor. Zaten Yunanistan’ın hali ortada, Romanya gibi ülkeleri hiç konuşmayalım, gerek yok” dedi.

Sunumun ardından Osman Turan Kongre Merkezinin zemin katında bulunan Cemal Akyıldız’a ait Atatürk- Cumhuriyet ve Trabzon adlı sergi gezildi.

Daha sonra TEKNOKENT binasına çıkılarak kurdele töreniyle açılış yapıldı. Katılımcılar Trabzon’a hayırlı olsun dediler. TEKNOKENT binasında bulunan 100 odanın 15’inin aktif olduğu da öğrenildi. Bakan Ergün Giresun’a gitmek üzere yola çıkarken, Spordan Sorumlu Bakan Özak ve milletvekilleri ATİ Teknoloji binasını ziyaret etti.

Hande Alemdar/ Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel