Başbakan'a Trabzon'da kefenli karşılama

Hafta sonu Ordu ve Giresun'da bir dizi açılış gerçekleştiren Başbakan Erdoğan Trabzon'da kefenle karşılandı.Hafta sonu Ordu ve Giresun'da bir dizi açılışta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da yaptığı açılışların ardından Trabzon'a gelecek.Tr

Başbakan'a Trabzon'da kefenli karşılama

Hafta sonu Ordu ve Giresun'da bir dizi açılış gerçekleştiren Başbakan Erdoğan Trabzon'da kefenle karşılandı.

Hafta sonu Ordu ve Giresun'da bir dizi açılışta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da yaptığı açılışların ardından Trabzon'a gelecek.

Trabzon Havaalimanından Pakistan'a gidecek olan Başbakan Erdoğan'ı Trabzon'da protokolün yanısıra Ak Parti Trabzon İl Teşkilatı ve çok sayıda partili karşılayacak. Burada Başbakan Erdoğan'a dikkat çekici bir karşılama düzenlenecek.

KEFENLE GELDİLER

Trabzon'da bir konuşma yapması beklenen BaşbakanErdoğan için Çarşıbaşı İlçe gençlik kolları özel hazırlık yaptı. Gençlik kollarına bağlı bir grup ellerinde "kefenimizle geldik ölümüne seninleyiz" yazılı pankartla kefen giyerek miting alanına geldiler. 

aa_picture_20131222_1225360_web-(1).jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Müslüman'a lanetle emrolunmuş bir topluluk değiliz. Biz, Müslüman'ın hidayetinin artması için dua ederiz, laneti için değil. Lanet, Müslümanlar arasında öyle berbat bir tezgahtır ki bumerang gibi döner onu yapana gider" dedi.

Başbakan Erdoğan, Giresun'daki programının ardından Pakistan'a gitmek üzere Trabzon Havalimanı'na geldi. Burada kendisini bekleyenlere otobüs üzerinden hitap eden Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli gelirin üç kat artarak 800 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

"Yolsuzlukların olduğu bir iktidarda siz bunu yapabilir miydiniz? 79 senede 230 milyar dolar ama bunun arkasından 10 senede buna ilave edilen rakam çok açık net ortada" diyen Erdoğan, göreve geldiklerinde yüzde 73 olan borcun milli gelire oranının bugün yüzde 36'ya, devletin borçlanma faizinin yüzde 63'ten yüzde 5-6'lara düştüğünü, yüzde 30 olan enflasyon oranının da tek haneli rakamlara indiğini anlattı.

İktidarı, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinden devraldıklarına işaret eden Erdoğan, o dönemde IMF'ye borçlanıldığını, iktidarın 23 buçuk milyar dolar borçla kendilerine devredildiğini dile getirdi. Borcun, 14 Mayıs'ta sıfırlandığını, Türkiye'nin IMF'ye borcu kalmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi onlar bizden borç istiyor. 5 milyar dolar borç vereceğiz" diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Merkez Bankasının kasasında 27 buçuk milyar dolar olduğunu, dünkü rakamla 136 milyar dolara ulaşıldığını ve rekor kırıldığını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bir taraftan IMF'yi sıfırlayacaksın bir taraftan Merkez Bankasını bu kadar güçlü hale getireceksin, bir taraftan son çeyrekte dört dörtlük bir büyüme, toplamında 9 ayda yüzde 4'lük bir büyümeyi yakalayacaksın, dünyanın ilk beşi içine gireceksin, utanmadan sıkılmadan yolsuzluktan bahsedeceksiniz. Biz, geçmişteki CHP iktidarlarına da MHP iktidarlarına da benzemeyiz. MHP konuşuyor, sen konuşuyorsun? Sana beş seneliğine millet iktidar verdi, üç buçuk sene duramadın, bırakıp kaçtın. Niye? Yönetecek mecalleri kalmadı. Hatırlayın o günleri üç buçuk senede bırakıp kaçtılar. Çünkü Ziraat Bankasını, Halk Bankasını batırdılar. Hepsi görev zararı yazmaya başladı. O zaman rakam yaklaşık 46 milyar dolara ulaştı. Şu anda bütün bunlar aşıldı. Ziraat Bankası da Halk Bankası da en karlı bankalar içine girdi. Vakıfbank aynı şekilde, karlı bankalar içine girdi.

aa_picture_20131222_1225353_web.jpg

Şu anda bu bankalarımızın değeri, Halk Bankasının 25 milyar dolara ulaştı. Böyle bir noktadayız. Şimdi bu Halk Bankasını yıkmaya çalışıyorlar. Bu oyunun içerisinde maalesef yargı da var yürütme de var. Biz buna 'evet' diyebilir miyiz? Eğer, bireysel cezalar varsa bunu yaparsınız ama Halk Bankamızı yıkmak için böyle bir yola başvurmak hiç kimsenin haddine değildir. Bunların, bu milleti, bu vatanı sevdiklerine ben inanmıyorum. Çünkü Nisan 2013'te Amerika'da Halk Bankasına yönelik bir operasyonun projeleri hazırlandı, planları yapıldı. Hatta bunu Kongre'ye getirmek istediler. Halk Bankasının uluslararası piyasalardaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bunu engelleyince, bundan rahatsız oldular. Bu oyuna gelmedik, gelmiyoruz ve Halk Bankamızı da yedirmeyeceğiz, kusura bakmasınlar."

MİLLETİMİZİN BÖLÜNMESİNE VESİLE OLANLAR İFLA ETMEZ

Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, gıda ve tarımda atılan adımları anımsatan Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu'nun nasıl bittiğini Karadenizlilerin iyi bildiğini, iktidara geldiklerinde yüzde 30-35'i biten yolu dört yılda tamamladıklarını belirtti.

"Dik dur eğilme, beddualara yenilme" sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Sevgili gençler, biz Müslüman'a lanetle emrolunmuş bir topluluk değiliz. Biz, Müslümanın hidayetinin artması için dua ederiz, laneti için değil. Lanet, Müslümanlar arasında öyle berbat bir tezgahtır ki bumerang gibi döner onu yapana gider. Bu bakımdan, çok hassas olmamız lazım. Çok dikkatli olmamız lazım. Biz ne dediğimizi çok iyi önce tezekkür etmemiz lazım, ondan sonra konuşmamız lazım. Yani bin düşünüp bir konuşmak var ya, öyle yapmamız lazım. Bu makamlar gelip geçicidir, hangi makamda olursak olalım, yarın anıldığımızda hayırla yadedilmek çok önemli. Bu milletin bölünmesi var ya, bu çok tehlikeli. Milletimizin bölünmesine vesile olanlar iflah etmez. Onun için çok düşünmeleri lazım.

Birileri, havaalanlarının çıkışlarında bilbordlara yazmışlar. 'Kardeş olacağız'. Bir tarafa geziciyi koymuş, bir tarafa da polisimizi koymuş, 'kardeş olacağız'. İyi, güzel kardeş olacaksın da bu nasıl kardeşlik ki öbür taraftan kardeşini lanetleyeceksin, beddua edeceksin. Bu nasıl bir iş? Yani sizin kardeşliğiniz elinde molotofkokteylleriyle dolaşanlara karşı mı? Sizin kardeşliğiniz benim esnafımın camını, çerçevesini indirenlere karşı mı? Sizin kardeşliğiniz bizim polisimize karşı her türlü saldırıyı yapan, aracını, gerecini, milli servetimizi yakıp yıkanlara karşı mı? Biz sabrediyoruz, sabredeceğiz. Ancak devletin içindeki çeteleşmeye de müsaade etmeyeceğiz."

BİLDİKLERİMİZİ BİLMEYENLERE ANLATACAĞIZ

Pakistan'da temaslarda bulunacaklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Hayat akıyor. Hiç merak etmeyin, hiç endişe etmeyin. Yeter ki siz bizimle beraber olun" dedi. Partililerden kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, "Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız. El ele vereceğiz, kardeşliğimize gölge düşürmeyeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, yoğun bir gayret beklediğini söylediği gençlere de "Dik duracaksınız. Coşkulu bir şekilde bu heyecanınızı her zaman koruyacaksınız" diye seslendi.

Erdoğan, konuşmasını "İnşallah 30 Mart farklı olacak. Hiç endişe etmeyin. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Allah'ın izniyle 30 Mart akşamı da bunun mutluluğunu beraber yaşayacağız" diyerek tamamladı.

Başbakan Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'nda karşılamaya gelenlerin bulunduğu alana gelen ve üzerlerine kefen giyen Çarşıbaşı AK Gençlik tarafından "Kefenimizle geldik, ölümüne seninleyiz" yazılı pankart açıldı. Ayrıca alandaki duvarlara, Yalnız Değilsin Platformu tarafından "Güveniyoruz, inanıyoruz, sonuna kadar yanındayız" ve "Kirli ittifaklara karşı milletin duası yeter, alnı açık, milletin yüzü ak lideri, Trabzon seninle" yazılı afişler asıldığı gözlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel