Başbakan V.kebir'de açılışa katıldı

Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri’nin temel atma töreni sonrasında helikopterle Vakfıkebir ilçesine geçmesi beklenen Erdoğan, son anda aracına binerek karayolu ile bu ilçeye gitti. Vakfıkebir Meydanı’nda kendisini bekleyen binlerce kişiye Yunus Emre’nin d

Başbakan V.kebir'de açılışa katıldı
Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri’nin temel atma töreni sonrasında helikopterle Vakfıkebir ilçesine geçmesi beklenen Erdoğan, son anda aracına binerek karayolu ile bu ilçeye gitti. Vakfıkebir Meydanı’nda kendisini bekleyen binlerce kişiye Yunus Emre’nin dizeleri ile seslenen Erdoğan, “Biz gönül erleriyiz. Bizim derdimiz bizim davamız bizim siyasetimiz gönüller yapmak, gönüller fethetmek. Bizim millete aşkımız millete sevdamız var. Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Ferhat gibi sevdalıyız. Onun için Samsun’dan bu yana ta Sarp’a kadar dağları dele dele geldik. Bizden öncekilerin böyle bir sevdası yoktu, böyle bir aşkı yoktu” dedi.
 
“Biz yıkmaya değil vallah yapmaya geldik” diyen Erdoğan “Biz bozmaya değil, tamir etmeye geldik. Biz kırmaya değil, bütünleştirmeye geldik. Husumet için değil cebeleşmek için değil muhabbet için kardeşlik için bu makamlara geldik. Yola çıkarken bir şey söyledik; ‘biz bu milletin efendisi değil bu milletin hizmetkarıyız’ dedik. Biz istiyoruz ki doğu ile batı daha yakın, kardeş olsun. Kuzey ile güney daha bir kardeş olsun istiyoruz. 11 yıldır bütün mücadelemiz çabamız bu” diye konuştu.
 
 
Erdoğan, “Bize büyük devlet olmayı miras bıraktıralar, bize büyük millet olmayı miras bıraktılar. Kardeşçe yaşamayı miras bıraktılar. Tarihimizin ayak izlerini takip ediyoruz. Biz kimseyi Kürt, Türk, Laz, Çerkez diye ayırmayız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Biz bir etknik unsurun değil 76 milyonun iktidarıyız. Birileri ben Türk’ün partisiyiz, birileri biz kürdün partisiyiz diyor. Biz hepsinin iktidarıyız. Nerde insan varsa orda biz varız. Onlara hizmet için varız. Bize bu makamlara sizler getirdiniz. Bize düşen size hizmettir ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz Karadeniz neyse Trabzon neyse biz oyuz. 81 vilayet neyse biz oyuz. Ne yapıyorsak büyük Türkiye için Türkiye’yi daha da büyütmek için yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasının ardından Vakfıkebir ilçesindeki toplu açılış törenini gerçekleştirdi.
BAŞBAKAN'A İSMİNİN YAZILI OLDUĞU VAKFIKEBİR EKMEĞİ 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Vakfıkebir ilçesinde toplu açılı töreni sonrasında kendi isminin yazılı olduğu Vakfıkebir ekmeği ikram edildi. 
 
Erdoğan, isminin yazılı olduğu Vakfıkebir ekmeğinden parçalar kopararak hem kendisi tadına baktı hem de beraberindeki bakanlar ve eşi Emine Erdoğan’a ikram etti. Ekmeği öpüp alnına koyan Erdoğan, ardından vatandaşlara satranç takımı dağıttı. Özellikle bayan partililerin yoğun sevgi gösterisi ile karşılaşan Erdoğan’a bazı bayanların isteklerini içeren yazılı kağıt verdikleri gözlendi. Vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Erdoğan, samimi bir ortamda geçen görüşmelerin ardından Araklı ilçesine hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler