Başbakan talimat verince...

Rize’nin Güneysu ilçesinde bin 130 rakımlı Kıbledağı’nın zirvesinde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son gezisinde yeniden yapılmasını istediği Dağ Cami’nin yeni projeleri hazırlandı.Rize’nin Güneysu ilçesine geçtiğimiz hafta ailesi ile birlik

Başbakan talimat verince...

Rize’nin Güneysu ilçesinde bin 130 rakımlı Kıbledağı’nın zirvesinde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son gezisinde yeniden yapılmasını istediği Dağ Cami’nin yeni projeleri hazırlandı.

Rize’nin Güneysu ilçesine geçtiğimiz hafta ailesi ile birlikte gelerek 4 gün tatil yapan Başbakan Recep Tayip Erdoğan bin 130 rakımlı Kıbledağı Camii (Dağ cami)’ne de ziyarette bulunmuştu. Caminin yeniden yapılmasını ve caminin çevre düzenlemesinin de gerçekleştirilmesini isteyen Başbakan Erdoğan’ın bu isteğine yanıt gecikmedi. Güneysu’da bin 130 rakımlı dağın zirvesinde yer alan ve Karadeniz’deki en yüksek rakımda bulunan camilerden biri olma özelliğine sahip olan Dağ Cami’nin yeni projeleri hazırlandı. Etrafına kent ormanı yapılması da planlanan Kıbledağı Camisi muhteşem doğası ve manzarası ile dikkat çekiyor. Rize merkezi ve Karadeniz’i gören manzarası ile meraklılarını bekleyecek olan Kıbledağı Camii ve Kent Ormanı Projesi’nin bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Havaların ısınmaya başlayacağı nisan ayı ile birlikte Kıbledağı Camii’ne giden mevcut yolun betonlanacağı ve betonlama işleminden sonra da projesi yapılan yeni caminin yapımına başlanacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel