Başbakan sıcak mı bakıyor?

Yalova'da bulunan Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyükşehir olmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcak baktığını söyledi.Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yalova'ya bir ziyaret düzenledi. İlk olar

Başbakan sıcak mı bakıyor?

Yalova'da bulunan Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyükşehir olmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcak baktığını söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yalova'ya bir ziyaret düzenledi. İlk olarak AK Parti Yalova İl Başkanı Temel Coşkun'u makamında ziyaret eden Gümrükçüoğlu, "AK Parti Yalova İl Başkanı Temel Coşkun, şehre çok büyük katkılarının olacağına inandığım, kamuda, devlette, siyasette ve belediyecilikte tecrübesi olan bir büyüğümüz. İnşallah onun başkanlığında size de ülkemize de büyük hizmetler gelecektir. Hepinizin de Trabzon'u ikinci bir iliniz kabul etmenizi istiyoruz" dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Temel Coşkun ise, "Ben inanıyorum ki onu şahsında siyaset çok şey kazanıyor. Özelde de Trabzon'umuz çok şey kazanıyor. Onu yakinen de gittik gördük. Bürokrasideki çok başarılı hizmetinden sonra siyasete girmesini siyaseten büyük bir şans olarak görüyorum. Halka yakın, sevecen, gönül insanı bir başkanımız var" şeklinde konuştu.

Burada AK Parti Yalova İl Başkanı Temel Coşkun'a telkari sanatı ile süslemesi yapılmış bir adet takunya hediye eden Gümrükçüoğlu, bu takunyaların Trabzon'da ayrı bir değere sahip olduklarını dile getirdi.

 

"BAŞBAKAN BÜYÜKŞEHİRE SICAK BAKIYOR"

Buradan Yalova Belediyesi'ne geçen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından kapıda karşılandı. Burada Trabzon'un büyükşehir olma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir olma süreci içerisinde bir dosya hazırlayarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne sunduk. Ardından Başbakanlığa talebimizi ilettik. Başbakanımız bu işe sıcak baktı. 'Trabzon'a da bu statü verilebilir' dedi. Yasada 750 bin nüfus şartı var.

Bunu değiştirmeyi çok düşünmüyorlar. Öyle olursa Trabzon'un Kocaeli ve İstanbul gibi tüm il sınırları ile olması gerekir. Ya da ikinci bir alternatif ise valilik merkezinden 30 kilometre yarıçaplı bir alan tarandığında bu alanda 500 binin üzerinde bir nüfus varsa, 'Bu illere Büyükşehir statüsü verilir' denilirse o zaman da Trabzon büyükşehir olur. Başbakanımız birinci alternatife biraz daha sıcak bakıyor. Ama 12 Haziran'daki genel seçim nedeniyle 12 Mart'tan sonra yasama bitiyor. Bu süre zarfında yasama takvimi yetişmeyebilir" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu daha sonra Yalova Karadenizliler Derneği'ni ziyaret etti. Buradaki ziyarete Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük de katıldı. Dernek Başkanı Erdoğan Tahmaz tarafından yapılan hoş geldin konuşması ile karşılanan Gümrükçüoğlu, dernekte bir de sunum gerçekleştirdi. Trabzon'da yapılan çalışmaları dernek üyelerine anlatan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da sizler için de çalışıyoruz" dedi.

Gümrükçüoğlu, Yalova'da bulunan İdmanocağı Spor Kulübü'nün Elegance Resort Otel'de düzenlenen dayanışma gecesine de katıldıktan sonra Yalova'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler